Onu münasip bir yerine...

AB Bakanı Egemen Bağış, Brüksel'deki toplantıda Hollandalı İslam ve Türk düşmanı parlamenterin gösterdiği karikatüre tokat gibi yanıt verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Kasım 2011 Güncelleme 30 Kasım 2011, 01:08
Onu münasip bir yerine...

İÇİNDEKİLER

Brüksel'de 67. Türkiye- AB Karma Parlamento Komisyonu toplantısına katılan AB Bakanı Egemen Bağış ile Türk düşmanı, Hollandalı aşırı sağcı parlamenter Barry Madlener arasında karikatür krizi yaşandı. Türkiye'deki medya özgürlüğünü eleştiren Madlener, karikatüristlerin hapse girme korkusu yaşadığını söyledi. Madlener daha sonra, Bakan Bağış'a bir karikatür hediye edeceğini belirterek, Türkiye'de bir mizah dergisinde yayınlanan, 'Allah Yok, Din Yalan' yazısıyla tartışmalara yol açan, çerçeveli bir karikatürü alarak Bağış'a vermek için yerinden ayrıldı. Bu arada ortamın gerilmesi üzerine KPK Eşbaşkanı Aziz Demirkan, ayağa kalkarak, Madlener'in Bağış'a ulaşmasını engelledi.

KAVGA İÇİN GELDİ
Madlener bunun üzerine İslam'ı aşağılamayı hedef alan karikatürü Demirkan'a uzattı. Bakan Bağış, Demirkan'a seslenerek, "Aziz Bey, almayın" talimatını verdi. Demirkan karikatürü yere koyarken, Bakan Bağış da, Madlener'e İngilizce olarak, "Onu müsasip bir yerine koy" diye seslendi. Demirkan, Madlener'in daha önceki KPK toplantısına gelmediğini ancak dün, Bakan Bağış'la kavga etmek için geleceğini söylediğine dikkat çekti.