"ARKASINDA KİMLERİN OLDUĞUNU BİLİYORUZ"
"Son günlerde kanunsuz bazı eylemler görüyoruz. Defalarca dediğimiz gibi demokratik rejimlerde şiddet hak arama yöntemi olarak kullanılamaz. Biz bu eylemleri takip ediyoruz, güvenlik güçlerimiz bunlarla kararlı mücadeleye devam ediyor. Onlara hak ettikleri cevabı vermeye de devam edecekler. Bu olayla varlıklarını şiddet ve teröre borçlu olanların tezgahladığı olaylardır. Biz bu zihniyeti çok iyi biliyoruz.
Basınımızın malesef olduğundan daha fazla, abartılı gösterdiği bütün olaylar tek tek analiz edilmekte, kimin kim olduğu, arkasında kimlerin olduğu iyi bilinmektedir. Sorumlular mutlaka adalete teslim edilmektedir.
Endişeye mahal yoktur. Herşey kontrol altındadır. Biz olayların biraz da abartılarak verildiğini düşünüyoruz.
"MECLİS'TEKİ ÇALIŞMALAR HIZLANACAK"
Biz bin yıldır birlikte yaşayan aziz Türk milletinin bundan sonra da huzur içinde ve güvenli bir şekilde yaşaması için demokratik açılım sürecini başlattık ve bu yolda kararlılıkla devam edeceğiz.
Teröre karşı askerimiz ve polisimizle birlikte mücadelemiz sürecek.
Dün yaptığımız toplantıda TBMM'de yapılacak kısa ve orta vadedeki çalışmaları konuştuk. Meclis'teki çalışmalara hız vereceğiz. Dün bu kararı aldık. Ayrımcılıkla mücadele kurumunun oluşturulması ve bağımsız kolluk şikayet komisyonu kurulması yönünde çalışmalar hızlanacak. Bir çok yasal düzenlemenin başlatılması konusunda çalışmalara hız vereceğiz... BM ile ilgil tasarı hazır, insan hakları ile ilgili olan hazır ve ayrımcılıkla mücadele olanla ilgili tasarı hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde meclise gönderilecek...Biz tüm engellemelere rağmen yolumuzda devam edeceğiz. Herkes için daha fazla özgürlük, herkes için daha fazla demokrasi için çalışacağız. Biz şiddetin değil, düşüncenin konuşulmasını, sözün hakim olmasını istiyoruz. Bu çalışmaların içinde tabii ki terörün tasfiye edilmesi çok önemli. Demokrasi içinde herşeyin serbestçe tartışıldığı bir süreç yaşıyoruz.. Ama birileri bu ortamdan rahatsız oldu.
Halen meclis gündeminde bulunan kamu düzeni müşteşarlığı ile ilgili çalışmalar hızlandırılacaktır.. Biz orada çok özel yapı getiriyoruz... Terörle mücadelede dünyadaki çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuda Dışişleri ile görüşeceğiz...
"YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"
Terör ve şiddetten medet umanların hesaba katmadıkları bir şey var. Bu millet en zor şartlarda bile birlik ve beraberliğini bozmamıştır. Bu milletin mayası kardeşliktir. Bu nedenle biz milletimizin tecrübesine ve sağduyusuna çok güveniyoruz. Tahrikler karşısındaki sağduyulu duruşun sürmesini umut ediyoruz. Güvenlik güçlerimiz her türlü yasadışı olaylarla mücadele edecek azim, kararlılık ve güçtedir.
MUHALEFETE ELEŞTİRİ, MEDYAYA ÇAĞRI
Toplumun her kesimiyle birlikte hareket etmeliyiz ama bugün Türkiye'de sorumlu bir muhalefet ihtiyacı var. Biz AK Parti olarak sürekli kardeşlik diyoruz, onlar sürekli ayrışmadan söz ediyor. Bu çerçevede siz değerli basın mensuplarına çok iş düşüyor. Olayları olduğundan çok daha büyük gösteren, toplumu infiale sürükleyecek yayınlardan kaçınılmalıdır. Haber tabii ki medyanın görevi ama böyle bir milli meselede sizlerden daha fazla hassasiyet bekliyoruz.
Biz siyasi partilerin kapatılmasına karşıyız. Demokratik rejimlerde partiler kapatılmamalıdır. Biz bu konuda anayasal ve yasal değişikliklere varız. Ancak bunun meclis içerisindeki bir mutabakatla sağlanacağının bilincindeyiz.