Yalana 3 milyon TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınları, Kılıçdaroğlu’nun iftira kampanyasına karşı dava açtı. Geçtiğimiz hafta da Erdoğan ve ailesine hakaret ettiği için açılan 1.5 milyon liralık manevi tazminat davasıyla beraber Kılıçdaroğlu yalanlarının faturası 3 milyon TL’yi buldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Aralık 2017 Güncelleme 02 Aralık 2017, 02:42
Yalana 3 milyon TL

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve akrabaları hakkında asılsız iddialarda bulundu. Bu iddiaların arkasında bile duramadı. Erdoğan ve yakınları, haklarında iddialarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 1 milyon 500 bin lira manevi tazminat istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, oğlu Ahmet Burak Erdoğan, eniştesi Ziya İlgen, kardeşi Mustafa Erdoğan, dünürü Osman Ketenci ve iş adamı Mustafa Gündoğan'ın avukatları tarafından hazırlanan dilekçe, İstanbul Anadolu Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunuldu. Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun 28 Kasım'da partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, Erdoğan ve adı geçenleri hedef alan, küçük düşürücü, aşağılayıcı, gerçek dışı ithamlar isnat ederek ağır hakaretlerde bulunarak, müvekkillerin toplumun kin ve nefret duygularına maruz bırakılmasına sebep olduğu kaydedildi. Dilekçede, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 1 milyon 500 bin lira manevi tazminat istendi.

YAKASINDAN DÜŞMEYECEKLER
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili olarak, "Şu anda 5 kişilik ismi geçen kardeşlerim, dünürüm, diğer ismi geçen arkadaşlarımız davalarını açacaklar. Yakasından bu adamın düşmeyecekler. Yargıda bu hak aranacaktır. Ben de ayrıca tekrar buna yeniden bir dava açacağım. Hukukta hakkımızı yeniden aramanın peşinde olacağım" demişti. Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kendisine ve ailesine yönelik sözleri nedeniyle CHP lideri Kılıçdaroğlu'na 1 milyon 500 bin lira değerinde manevi tazminat davası daha açmıştı. Böylece tazminat oranı 3 milyon liraya çıktı.

O BELGELERİ GÖSTERDİLER
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun salı günü parti grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarını suçlayarak gösterdiği belgeler ne kamuoyuyla ne de yargıyla paylaşılmadı. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, tepkilerin büyümesi üzerine dün TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek bazı kağıt ve dekontları gösterdi. Bunların orijinal olduğunu savundu. Hazırlanan dosyalar, basınla paylaşıldı.