Hedef El Bab

Fırat Kalkanı Operasyonu’nun üçüncü aşamasına geçildi. DAEŞ’in elindeki El Bab’a havadan F-16, karadan obüsler bomba yağdırdı. ÖSO da teröristlerle çarpışarak El Bab’a ilerlemeye başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2016 Güncelleme 17 Eylül 2016, 02:56
Hedef El Bab

İÇİNDEKİLER

Türkiye, Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Fırat Kalkanı operasyonunun 3. aşaması olan El Bab operasyonunu başlattı. Operasyon kapsamında Türk savaş uçakları ve obüsleri DAEŞ mevzilerini bombalarken, ÖSO da Çobanbey güneyinde karadan ilerledi.

200 TÜRK ASKERİ BULUNUYOR
Operasyona 200 Türk askeri ile 2 bin 500 ÖSO askeri de katıldı. Türk savaş uçakları ile obüsler El Bab bölgesindeki DAEŞ mevzilerini yoğun bir şekilde bombalarken, dün sabah da çok sayıda Türk tankı ile zırhlı araç, ambulanslar ve askerler Çobanbey kasabasına giderek konuşlandı. Dün Havahöyük ve Kefergan Köyü yakınlarında DAEŞ ile ÖSO arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, teröristler Çobanbey kasabasında bulunan ÖSO mevzilerine havan toplarıyla ve füzelerle saldırdı. Suriye'nin Halep kentinin kuzeyinde yer alması ve PYD'nin elindeki Kobani ile Afrin Kantonu arasında bulunması nedeniyle büyük stratejik öneme sahip olan El Bab'ın kritik noktada bulunduğu belirtildi. El Bab'ın alınması halinde PYD'nin çok istediği Afrin ile Kobani arası birleşmeyecek.