İşte Ertürk

İşte Ertürk Kurmay Albay Sait Ertürk, 15 Temmuz gecesi şehit olan en kıdemli askerdi. İstanbul için kilit rol oynayarak tugayın darbe girişimine desteğini engelledi. O kahraman için devre arkadaşları şunları söyledi: Sait olmasaydı bugün İstanbul yoktu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ağustos 2016 Güncelleme 09 Ağustos 2016, 01:49
İşte Ertürk

İÇİNDEKİLER

Türkiye, nice vatan evlatları yetiştirdi. O evlatlar ki vatan için canlarını feda etti. Türk milleti, FETÖ'nün darbe yapmaya kalkıştığı 15 Temmuz gecesi, tankların önüne geçti. FETÖ'nün darbe girişimini önleyerek destan yazanlardan biri de 3. Kolordu Komutanlığı Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk idi. Ertürk, kara gecede şehit düşen "en kıdemli" askerdi. Darbe girişimini kendisini telefonla arayan kızının öğrendi. Hemen devre arkadaşıyla iletişime geçti. "Komutanım cemaat bir kalkışma yapıyor" yanıtını alınca harekete geçti. 2 sene önce görev yaptığı 66. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda görev yapan arkadaşı Piyade Albay Davut Ala ve bir astsubayı evine çağırarak bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından Ertürk ve Ala, tamamen kendi inisiyatifleriyle, yanlarına aldıkları 3 polis ve 3 uzman çavuşla tugaya giderek, o kara gecenin en önemli mücadelesini verdi. İki komutanın liderliğinde kurulan dörder kişilik iki tim, tankların, silahların ve askerlerin dışarı çıkmasını engelleyerek, tugay içindeki hareketlenmenin önüne geçti.

TEK KURŞUNLA ŞEHİT OLDU
Tugayın darbeye katılımını engelleyen Sait Ertürk, o kara gecede tek kurşunla şehadete erdi. Sait Ertürk'ün eşi Ceylan Ertürk, "Sait, gerçek bir vatanseverdi. Askerlik onun için havaydı, suydu, yediği ekmekti, her şeyin önündeydi. Taziye için beni arayan komutanlardan şu ifadeyi kullananlar oldu; 'Sait olmasaydı, bugün İstanbul yoktu.' Tabii ben bunun yanına Davut Albay'ı da ekliyorum" dedi.

ŞEHADET NOTU
Darbe girişimini püskürten kahramanlardan biri olan Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk, 15 Temmuz gecesi vatan için canını feda etti. Ertürk'ün şehit olduğu gün yanında bulunan not defterinde Yahya Kemal'in "Şu kopan fırtına Türk ordusudur ya Rabbi/Senin uğrunda ölen ordu budur ya Rabbi/Ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed namın/Galip et, çünkü bu son ordusudur İslam'ın" dizelerinin yazılı olması dikkat çekti.