Pehlivan yakalandı

Yarbay Ali Tatar’ı intihara sürükleyen FETÖ savcısı Süleyman Pehlivan, darbe girişiminin ardından kayıplara karıştı. Yakalanacağını anlayınca polise teslim olan o savcı, İzmir’de gözaltına alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ağustos 2016 Güncelleme 04 Ağustos 2016, 01:55
Pehlivan yakalandı

İÇİNDEKİLER

Türkiye, FETÖ'nün kanlı kalkışmasını ortadan kaldırdı. Güvenlik güçleri, devletin en kritik kurumlarına kadar sızan kalleşleri yakalamak için operasyon başlattı. Gözler, 19 Aralık 2009'da Yarbay Ali Tatar'ı ikinci kez ifadeye çağırıp intihara götüren sürecin mimarı olan FETÖ'cü savcı Süleyman Pehlivan'a odaklandı. Türkiye, dönemin özel yetkili savcısı Pehlivan'ı kumpas ürünü soruşturmalarla tanıdı. 2009 yılında "Amirallere Suikast Soruşturması"nı yürüttüğü sırada, Yarbay Ali Tatar hakkında inceleme başlattı.

ANKARA'DA KONUŞACAK
Bir anda kendisini iftiranın ortasında bulan Tatar, İstanbul Adliyesi'nde savcı Süleyman Pehlivan'ın karşısına çıktı. Tatar, mahkeme kararıyla tutuklandı. 9 günlük tutsaklığın ardından serbest kaldı. Ancak Pehlivan tahliye kararına karşı çıktı. Bunun üzerine Tatar hakkında tutuklama kararı alındı. Bunu gururuna yediremeyen Tatar, 19 Aralık 2009 sabahı silahıyla canına kıydı. Tatar'ı intihara sürükleyen ve 2011'de Yargıtay üyeliğine seçilen Süleyman Pehlivan, darbe girişimi sonrası açığa alındı. Yakalanması istenen 140 Yargıtay üyesinden biri olan Pehlivan, kayıplara karıştı. İzmir'de olduğu bilgisi üzerine operasyonlar bu kentte yoğunlaştı. Yakalanacağını anlayınca dün Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne giderek teslim olan Pehlivan'ın ifadesinin Ankara'da alınacağı açıklandı.



FETÖ savcısı Süleyman Pehlivan'ın kumpasla hapse atmak istediği Yarbay Ali Tatar, 19 Aralık 2009'da intihar etmişti. Tatar'ın cenazesinde eşi Nilüfer Tatar, "Eşimin katili sensin Pehlivan" diye feryat etmişti.