6 bin liralık pardon

Kanser hastası Müslüm Uçar, 7 yıl önce malulen emekli oldu. 900 lira aylıkla geçinmeye çalışırken, SGK’nın yanlışlıkla fazla para yatırdığını söyleyip 6 bin lira istemesiyle şaşkına döndü...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Temmuz 2016 Güncelleme 10 Temmuz 2016, 00:30
6 bin liralık pardon

İÇİNDEKİLER

Mersin'de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2009 yılında malulen emekli olan bağırsak kanseri hastası Müslüm Uçar'a (50), yanlışlıkla fazla ödediği 6 bin 10 lira 54 kuruşu geri istedi. Uçar, "Yaptıkları hatanın bedelini ödemek zorunda değilim ama maaşımdan ilk kesintiyi yaptılar" dedi. İnşaat işçisi Müslüm Uçar, 2005'te bağırsak kanserine yakalandı. Hastalığı ilerleyince malulen emekli oldu. SGK, bir süre önce Müslüm Uçar'a yazı göndererek 'yanlış hesaplama' nedeniyle 7 yılda toplam 6 bin 10 lira 54 kuruş fazla maaş ödendiğini belirtti. İtiraz etmesine rağmen sonuç alamayan Uçar'ın maaşından 250 lira kesinti yapıldı. 900 lira emekli aylığı aldığını ve paranın 24 taksitle kesilmeye başladığını belirten Uçar, "Sürekli tedavi gördüğüm için bankadan 5 bin lira kredi çekmiştim. Her ay 315 lira kredi borcu ödüyorum. Bir de maaşımdan 24 ay 250 lira kesinti yapmaya başladılar" diye konuştu.

'NE YATTIYSA ONU ÇEKTİM'
Arkadaşlarının kucağında SGK'ya kadar gittiğini ve araştırma yaptığını kaydeden Uçar şunları söyledi: "Bana '7 yıldır emeklisiniz. Maaşınıza 20-30-50 lira gibi miktarlar tarafımızdan fazla yatırılmıştır. Bu miktarı sizden tahsil edeceğiz' dediler. Ben hesabıma ne kadar yatıyorsa onu çektim. Zorla o parayı almış değilim. Memur yanlış yaptıysa, bu yanlışın cezasını bu halde benim çekmem mümkün değil."

'CEZAYI İPTAL EDİN'
ZOR geçindiğini söyleyen Müslüm Uçar, "2 yıldır kanser ilerledi ve son evredeyim. Doktorlar ümit vermiyor. Yatalağım ve paraya ihtiyacım var" dedi. Bu cezanın iptalini isteyen Uçar, "Yapmış oldukları hatayı bana mal ediyorlar. Benim olan maaşımı aldılar elimden" şeklinde konuştu.