Güvenlik zirve yaptı!

15-16 Kasım tarihlerinde Antalya Belek'te düzenlenecek G-20 zirvesi için bölgeye lider yağacak! Üst düzey güvenlik önlemlerinin alındığı turizm merkezine giriş çıkışlar yasaklanacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Kasım 2015 Güncelleme 05 Kasım 2015, 00:07
Güvenlik zirve yaptı!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin ev sahipliğini yaptığı G-20 zirvesi için dünya liderleri 15-16 Kasım tarihleri arasında Antalya'nın en güzel yeri Belek'te bir araya gelecek! Bölge dünyanın en iyi korunan noktasına dönüşecek. Antalya ilk misafirlerini önümüzdeki haftadan itibaren ağırlamaya başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki gün boyunca zirveye katılacak liderlerle baş başa ve küçük gruplar halinde toplantılar yapacak. Liderler ve beraberindeki heyetlerin 10 bin kişiyi bulması öngörülürken, yabancı heyetlerin ayın 11'inde zirvenin gerçekleşeceği 'güvenli bölgeye' gelmeye başlaması bekleniyor. Belek'teki 46 otelin 30'u toplantılar ve heyetlerin konaklaması için özel güvenlik tedbirleri ile donatılmış durumda.

6 BİN POLİS GÖREVLİ!
11 Kasım tarihinden 17 Kasım'a kadar 'güvenli bölgeye' akreditasyonu olmayan kimse alınmayacak. Zirve nedeniyle bölgede uçakların geçişine dahi izin verilmeyecek. 'Güvenli bölgenin' tamamı Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 6 bin polis ve heyetlerin özel güvenlik ekipleri tarafından sağlanacak. Ekipler. havadan, karadan ve denizden yüksek seviyede güvenlik tedbirleri alacak.

G-20'YE KATILACAK LİDERLER:
Türkiye
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, Kanada Başbakanı Stephen Harper, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve G20'ye üye olan diğer ülke liderleri.