İki şişe içtim döndüm

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2015 Güncelleme 30 Ekim 2015, 02:14
İki şişe içtim döndüm

İÇİNDEKİLER

Sahte rakı yüzünden ölümle burun buruna gelen Serkan Okansoy (58), "Direkten döndüm. Allah yardım etti" dedi. Mahalle bakkalından aldığı 'Bulgar rakısı' olarak adlandırılan rakıyı ucuz olduğu için 2 yıldır içtiğini söyleyen Okansoy, "Rakının Bulgaristan'dan falan geldiği yok. Burada merdiven altı yapıyorlar" diye konuştu. Sahte rakıdan 2 şişe içtiğini ancak erken davrandığı için kurtulduğunu belirten Okansoy, şunları anlattı: "Rakıyı içtikten sonra ertesi gün baktığım her şeyi bembeyaz gördüm. Kesinlikle ucuz diye sahte rakı içmeyin, Devlete de sesleniyorum. Ne olur rakıları biraz ucuzlatın. 'Mastika' 5 lira, normal gazoz şişesi kadar rakı 38 lira. Millet mecbur alıp içiyor onu."

ELEBAŞI TADINA BAKTI
Kaçak alkol soruşturmasında ilginç bir detay ortaya çıktı. 15 kişinin gözaltına alındığı operasyonun elebaşlarından M.K.'nın sahte içkileri önce kendisinin tattığı ve 2 gün yoğun bakımda kaldığı anlaşıldı. M.K.'nın yoğun bakımdan çıktıktan sonra ise üretimin başına döndüğü anlaşıldı.

BELİRTİLERE DİKKAT!
10 günde 73 kişiyi hastanelik eden, 12 can alan sahte içki ucuz fiyatıyla kendini ele veriyor. Sahte içki içildikten 30-60 dakika sonra metil alkol kanda en yüksek seviyeye ulaşıyor. İlk belirtiler, bulantı, kusma, baş dönmesi, baş ağrısı, tansiyon düşmesi oluyor. Asıl zehirlenme belirtileri 10-24 saat sonra ortaya çıkıyor. Bilinç bulanıklığı, denge ve hareket bozukluğu, şiddetli karın ağrısı, görme bozukluğu ve körlük oluyor. Tedavide ise mide yıkanıyor ve gerçek içki içiriliyor.

5 LİRAYA SATILAMAZ
TESK Başkanı Bendevi Palandöken, vatandaşları sahtekarlara karşı uyardı: "5 liraya içki, 2 liraya sigara, 5 liraya baklava olmaz. Maliyet değerinin altında satılan içki, sigara, gıda ve 10 numara dediğimiz kaçak akaryakıt gibi ürünlerden uzak durun. Ambalajını şüpheli gördüklerinizi ve bandrolsüz olanlarını almayınız."