Can pazarı

Karadeniz gezisinden dönen Sütçü İmam Üniversitesi öğrencilerini taşıyan yolcu otobüsü, şarampole devrildi. Feci kazada, 57 öğrenci ve 2 otobüs görevlisi toplam 59 kişi yaralandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2015 Güncelleme 06 Mayıs 2015, 00:00
Can pazarı

İÇİNDEKİLER

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencileri iki otobüs halinde Karadeniz gezisine çıktı. Dönüş yolunda Bünyamin Sökmen'nin kontrolündeki otobüs şarampole devrildi. Kazada, 59 kişi yaralandı. Feci kaza dün sabah saatlerinde Sivas'ın Cemel Köyü girişinde meydana geldi. İki otobüs ile 100 öğrenci Karadeniz turunu tamamladı. Dönüş yolunda öğrencileri taşıyan Bünyamin Sökmen yönetimindeki otobüs kontrolden çıktı. Şarampole devrildi. Kazada 57'si öğrenci 2 otobüs görevlisi olmak üzere 59 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye aracı, AFAD ekibi, polis ve jandarma sevk edildi. Yaralılardan 12'si Sivas'ta bulunan hastanelere 2'si ise Kayseri'ye gönderildi. Kaza nedeni ile beli kırılan ve durumu ağır olan öğrenci Burhan Bahadır için ambulans helikopter devreye girdi. Hava ambulansı ile alınan Bahadır, Kayseri'ye götürüldü. Yaralılardan 6'sının durumunun ağır olduğu belirtildi. Öte yandan kaza yapmayan diğer otobüsteki öğrenciler de ilçe merkezine aktarıldı. Taburcu olanlarla birlikte Kahramanmaraş'a gönderildi.

'TEKER PATLADI'

Kaza yapan otobüste bulunan bir öğrenci, lastiğinin patladığını iddia etti. Devrilen aracın içinden camları kırarak kendi imkanlarıyla çıktıklarını belirtti.