İntihar AVM

Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezi Cevahir'de bir intihar daha gerçekleşti. Hakan Burak Erkoca, 5'inci kattan atlayarak intihar etti. AVM'de daha önce 5 kişi hayatını kaybetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mayıs 2014 Güncelleme 31 Mayıs 2014, 00:00
İntihar AVM

İÇİNDEKİLER

İstanbul Şişli'de bulunan Cevahir AVM'de yine bir intihar yaşandı. Alışveriş merkezindeki 6'nci ölüm, önceki gece saat 22.00 olan kapanış saatinden yaklaşık yarım saat sonra gerçekleşti. O saatlerde AVM'de hiçbir müşteri bulunmamasına rağmen 25 yaşındaki Hakan Burak Erkoca AVM'den çıkmadı. Dükkanlar kapanıp, bütün müşteriler çıktıktan sonra Erkoca AVM'nin 5. katından kendini boşluğa bıraktı. Alışveriş merkezinin zeminine kurulan bir standın üzerine düşen talihsiz genç olay yerinde yaşamını yitirdi. İçeride bulunan özel güvenlik görevlileri meydana gelen olaydan sonra şaşkınlık geçirdi. AVM'nin güvenlikçileri talihsiz gencin intiharının ardından hemen güvenlik ve sağlık ekiplerine haber verdi. 112 Acil ekibi, genç adamın cesedini ambulansla hastane morguna taşıdı. Ardından olay yerinde incelemelerde bulunan polis ekipleri de, Erkoca'nın intihar etmeden önceki görüntülerini incelemek amacıyla AVM'nin güvenlik kamera kayıtlarına el koydu. Hakan Burak Erkoca'nın AVM kapatılırken nerede gizlendiğinin bu görüntüler izlendikten sonra netleşeceği belirtildi.

İŞTE ÖLÜM TARİHÇESİ
Cevahir AVM'deki ilk ölüm 2006 yılının Kasım ayında ise 16 yaşındaki Burak Hacıkasımoğlu 3'ncü katta yürüyen merdivenlerin korkuluklarına oturmaya çalışırken dengesini kaybedip zemin kata düşerek hayatını kaybetmişti. 2006'nın 11 Aralık günü 3,5 yaşındaki Ayşenur Özbaş 4'üncü kat merdivenlerinin başındaki boşluktan düşmüştü. 2012 Mart ayında psikolojik sorunlar yaşayan 33 yaşındaki Ümit Büyükçolak intihar etmişti. 2013 yılı Haziran ayında 31 yaşındaki Ayşegül Ankaya, 6'ıncı katta yemek bölümündeki korkuluklardan aşağı atlayarak canına kıymıştı. 22 yaşındaki Köln doğumlu Harika Çağla Demir de 2013 yılının 28 Ağustos günü yemek yediği 5. kattan aşağı atlayıp ağır yaralanmıştı.

Barış SÖZAL