Boğaz'ın prensesleri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 4 kadın astsubay, Boğaz Köprüsü'nden Türk bayraklarıyla iniş yaptı. İlk kez organize edilen bu müthiş gösteri, nefes kesti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mart 2014 Güncelleme 09 Mart 2014, 00:00
Boğaz’ın prensesleri

İÇİNDEKİLER

Boğaziçi Köprüsü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle çok özel bir gösterinin merkezi oldu. Jandarma Genel Komutanlığı'nın da 175. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde 4 kadın astsubay, Boğaziçi Köprüsü'nden Türk bayrakları açarak denize indi. Köprüden halatlarla inen ekip içerisinde bulunan Bodrum İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan Astsubay Çavuş Esma Akgül, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Astsubay Çavuş Yasemin Yalçıner Öngün, Hakkari Yüksekova'da görev yapan Jandarma Kıdemli Çavuş Songül Karapınar ile Ardahan İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan Kıdemli Çavuş Hatice Özbek'in bu gösterisi, büyük alkış aldı. 4 korkusuz kadına, 4 erkek astsubay da eşlik etti. Yetkililer, bu gösterinin yılın belli aylarında tekrarlanacağını söyledi. İzleyenler, gösteriye hayran kaldıklarına dikkat çekti.

KADINA ŞİDDET ARTIK BİTMELİ
Yasemin Yalçıner Öngün, üç yıldır görev yaptığını ve 7 yıldır evli olduğunu söyledi. Kadına yönelik şiddete dikkati çekmek için çalışmalar yürüttüklerini belirten Öngün, "Ülkemizde kadına yönelik şiddet artıyor. Biz bu olaylara dikkat çekmek için bulunduğumuz şehirlerde çalışmalar yapıyoruz. Burada kadının neler yapabileceğini göstermek istedik. Hava şartlarından ve köprünün yüksekliğinden korkmadık. Çünkü daha önce bunun eğitimlerini aldık" dedi.