İhmal faciası

Erciyes'ten kayaktan dönen üniversitelileri taşıyan midibüs, buzlanma nedeniyle yoldan çıktı. Kar lastiği olmayan araç, bir eve çarpıp tarlaya uçtu. 11 kişi öldü, 31 kişi yaralandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Aralık 2013 Güncelleme 22 Aralık 2013, 01:16
İhmal faciası

İÇİNDEKİLER

Kayseri'de trafik terörüne 11 kişi kurban gitti. Niğde Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve meslek yüksek okullarında okuyan öğrenciler, Erciyes'te kayak yapmak üzere 14 otobüs ve midibüsle Kayseri'ye geldi. Kayak merkezinde gün boyu eğlenen öğrenciler, Kayseri'nin merkezini de gezmek istedi.

MUAYENESİ YOK
Ulukışla ve Bor Meslek Yüksek Okulları'nda okuyan öğrencileri taşıyan Durmuş Ozan yönetimindeki midibüs, şehir merkezine inerken yoldaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıktı. Öğrenci dolu olan araç, önce bir evin bahçe duvarına çarptı. Ardından da tarlaya devrildi. Olay yerine koşan ekipler ve vatandaşlar, aracın içinden Altay Bahadır Uçar (19), Hasan Gülbahar (25), Mehmet Tosun ve Melike Velioğlu ve adı belirlenemeyen 5 kişinin cesedini çıkardı. Ekipler yaralılara yardım ederken arkadan gelen ikinci minibüs onlara çarptı. Coşkun Coşkun (26) ve Celal Coşkun (34) adlı vatandaşlar da hayatını kaybetti. Çok sayıda kişi yaralandı. Feci kazada yaralanan toplam 31 kişi hastanelere kaldırıldı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, minibüsün kar lastiği takmamış olduğunu ve 2 yıldır muayenesinin yapılmadığının belirlendiğini açıkladı.