Cep'teki sır!

Kozakçıoğlu'nun ölümündeki sır perdesi aralanıyor. Polis, ikinci bir cep telefonu buldu. Mercek altına alınan telefon, Süper Vali'nin intihar mı ettiğini, yoksa cinayete mi kurban gittiğini ortaya çıkaracak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mayıs 2013 Güncelleme 26 Mayıs 2013, 02:11
Cep’teki sır!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Sarıyer'deki evinde Perşembe günü ölü bulunan eski OHAL Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun ölümü gizemini koruyor. İntihar şüphesi üzerine yoğunlaşan polis araştırmalarını derinleştirdikçe sır perdesini aralayacak önemli ipuçlarına ulaşıyor. Bu ipuçlarının başında da sürpriz bir şekilde ortaya çıkan ikinci cep telefonu geliyor. Kozakçıoğlu'na ait olduğu belirlenen ikinci cep telefonundaki tüm görüşmeleri incelemeye alan polis, ölümün intihar mı yoksa cinayet mi olduğunun sırrını incelemeler sonucunda aydınlatacak. Terör örgütlerinin ölüm listesinde olduğu belirtilen Kozakçıoğlu'nun son dönemde çok sayıda tehdit telefonları aldığı da ifade ediliyor. Kimliği belirlenemeyen kişileri, "Seni olmasa bile aile fertlerini ortadan kaldıracağız" tehditlerini ciddiye aldığı belirtilirken; savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında polis tüm telefon görüşmelerine ilişkin incelemelerini sürdürüyor.

SUİKAST ŞÜPHESİ
İçişleri eski Bakanı İsmet Sezgin ise cinayet ihtimalini dile getirdi: "Hem OHAL, hem de İstanbul Valiliği döneminde terör örgütlerinin hedefi haline gelmişti. Bence intihar edecek biri değildi. Belki de o fraksiyonların teşebbüsü olabilir. Otopsi raporu da cinayet mi, suikast mi olduğunu belirtmiyor." Öte yandan Kozakçıoğlu'nun el ve kol bölgesinde barut izine rastlanması da kafalarda soru işareti bıraktı.

ZORLARIN ADAMIYDI
Son yolculuğuna uğurlanan Hayri Kozakçıoğlu için ilk tören 1991-1995 arasında görev yaptığı İstanbul Valiliği'nde düzenlendi. Ardından naaşı, Teşvikiye Camii'ne getirildi. Türk bayrağına sarılı tabutu öpen eşi Sabire ve kızı Meral Kozakçıoğlu gözyaşlarına boğuldu. Meral Kozakçıoğlu, "Babam, hayatını canından çok sevdiği ülkesine adamış, zor görevlerin başarılı devlet adamıydı. Kahramanım, yol göstericimdi. Cennette buluşacağımız günü bekleyeceğim" dedi.

'KANSERDİ AİLESİNE SÖYLEMEDİ'
İstanbul eski Belediye Başkanı Nurettin Sözen, Kozakçıoğlu'nun ölümü nedeniyle çok üzgün olduğunu söyledi. Sözen'in, "Camiye girerken kendisinin kanser olduğunu ve ailesine bildirmediğini söylediler" sözleri kafaları karıştırdı

* Cenaze törenine katılan İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar, Hayri Kozakçıoğlu'nun oğlu Ferhan'a sarılarak başsağlığı diledi. Ağar, "Kendisi cezaevinde beni ziyarete gelmişti. Çok üzgünüm" diye konuştu.


MEVLÜT YÜKSEL