Boğa savaşı

Milli Saraylar, Kadıköy'deki Boğa Heykeli'ni istedi. Belediye Başkanı Selami Öztürk, "Vermem" dedi. Heykelin benzerinin ise perişan olduğunu belirtti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2013 Güncelleme 23 Mayıs 2013, 02:24
Boğa savaşı

İÇİNDEKİLER

İstanbul, boğa kriziyle gerildi. Milli Saraylar Müzecilik ve Tanıtım Başkanlığı, Kadıköy'ün simgesi haline gelen Altıyol Meydanı'ndaki tarihi Boğa Heykeli'ni istedi. Ancak Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, 1864 yılında yapılan heykeli vermeyeceklerini söyledi. Hatta heykelin diğer eşinin de kendilerine verilmesi gerektiğini söyledi. Öztürk sonra da boğanın Beylerbeyi Sarayı'nda bulunan benzerini gidip yerinde gördü. Ancak Öztürk, söz konusu heykelin bakımsız olduğunu ve yosun tuttuğunu söyledi.

'ÖZEL BAKIMI YAPILIYOR'
Saraydaki bu heykeli de isteyen Öztürk, şöyle devam etti: "Bize versinler heykele nasıl bakılır gösterelim. Bizdeki heykeli her ay düzenli temizliyoruz. Uzmanları üç ayda bir özel bakımlarını yapıyor. Bu heykel, Kadıköy'ün simgesi, binlerce insan resim çektiriyor. Heykel tam anlamıyla değerini bulmuş. Şimdi onu Beylerbeyi Sarayı'na hapsetmek istiyorlar. Çok sayıda Kadıköylü, 'İmza kampanyası başlatalım' diyerek bize cesaret verdi. Toplanan imzalarla birlikte Milli Saraylar'dan heykeli isteyeceğiz. "

GEYİKLER DE İSTENDİ
Milli Saraylar, Boğa Heykeli'nin yanısıra, Sultan Abdülaziz döneminde yaptırıldığı öğrenilen heykelleri de geri istiyor. Sabancı Ailesi'nin sembolü haline gelen Sakıp Sabancı Müzesi girişindeki At Heykeli'nin, Beylerbeyi Sarayı'ndan alındığı belirtiliyor. Koç Ailesi'ne ait Taksim Divan Oteli'nin önündeki Geyik Heykeli'nin de Beylerbeyi Sarayı'ndan götürüldüğü kaydediliyor.


ERHAN ÖZTÜRK