Ölümüne başkan

Bursaspor'un maçını bile izlemesi yasak olan Başkan İbrahim Yazıcı, önce Trabzon ve Antalyaspor maçlarında kalp krizi geçirdi. Orduspor maçından takımla birlikte dönen Yazıcı'nın çay içerken kalbi durdu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2013 Güncelleme 06 Mayıs 2013, 01:55
Ölümüne başkan

İÇİNDEKİLER

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı üçüncü kez maç sonrası kalp krizi geçirdi. Trabzonspor ve Medical Park Antalyaspor ile deplasmanda oynanan karşılaşmaların son dakikalarında fenalaşan Yazıcı, önceki gün Orduspor maçı sonrası takımla birlikte uçakla Bursa'ya döndü. Başkan Yazıcı, saat 04.00 sıralarında arkadaşlarıyla Kültürpark içindeki Özgen Çay bahçesine gitti. Evine gitmek üzere ayağa kalkan Yazıcı, bahçede fenalaştı. Olay yerine gelen sağlık ekibi, Yazıcı'nın kalp krizi geçirdiğini tespit etti. Hemen hastaneye kaldırılan İbrahim Yazıcı, yoğun bakıma alındı.
YENİDEN ÇALIŞTI
Yazıcı'nın yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü Acıbadem Bursa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nadir Şener, İbrahim Yazıcı'nın kalbini kalp pili ile desteklediklerini söyledi. Prof. Dr. Şener, "Bursaspor'un Başkanı İbrahim Yazıcı, bu sabaha karşı kalp durması nedeniyle saat 04.50 gibi hastaneye getirildi. Kalp masajı yapılan hasta 1 saat süren yeniden canlandırma sonucu kalp atımları alındı. Hasta yoğun tedavi sürecinde. Ailesi sevenlerinin dualarını bekliyor" dedi.

ORGANLARDAKİ ZARAR
Hayati tehlikesi konusunda bir şey söylemenin erken olduğunu belirten Prof. Dr. Şener, "Hasar gören organlarda düzelmeye çalışıyoruz. Kalbi durmuş olmakla birlikte tekrar çalıştı ve yaşamsal fonksiyonlarının düzelmesi için çalışıyoruz. Kalbi sonra tekrar durdu, kalp pili ile destekleniyor" dedi. Şener, tüm tıbbi müdahaleleri yaptıklarını belirterek, "Kalp durması nedeniyle bazı organlarında hasar olabilir ama bunu şimdiden söylemek erken. Zamana ihtiyaç var" dedi.

TUNA ÇAM