İstemiyo'rus

Antalya Havaalanı'nın yakınındaki Güzeloba Mahallesi halkı isyan etti: Çok uçak geçiyor. Ruslar'ınki aşırı sesli... Cinsel hayatımız bitti... Evlerimizin de değeri düştü!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Şubat 2013 Güncelleme 03 Şubat 2013, 01:10
İstemiyo’rus

İÇİNDEKİLER

ANtalya'nın Havalimanı yakınındaki Güzeloba Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, binalarının üzerinden aralıksız olarak geçen uçakların gürültüsünden şikayetçi... Özellikle yaz aylarında mahallenin uçak gürültüsünden yaşanmaz hale geldiğini söyleyen mahalleli, Rus uçaklarının diğerlerine göre daha çok gürültü çıkardığını öne sürdü.

BİNALAR SARSILIYOR
Vatandaşlar, alçaktan geçen uçaklar nedeniyle evlerinin sürekli sarsıldığını, bu yüzden cinsel hayatlarının da kalmadığını söyledi. Güzeloba Mahallesi'nde 5 yıldır yaşadığını belirten İslam Abdullah da, gürültüden çok rahatsız olduğunu ifade etti. Abdullah, "Aşırı gürültü oluyor. Binalar sallanıyor, araçların alarmları ötüyor" dedi.

YOĞUNLUK VAR
Gürültünün ev fiyatlarını da etkilediğini söyleyen Abdullah, "Uçak geçiyor diye burada ev 100 bin liraysa 500 metre ileride aynı ev 150 bin TL oluyor" diye konuştu. 11 yıldır aynı mahallede yaşayan Nihat Kaplan ise misafirlerin bile rahatsız olduklarını belirterek, "Rus uçaklarının yoğun olması ve daha çok gürültü yapmasından şikayetçiyiz" dedi.

UÇAK MAGANDALARI
Uçaklara lazer ışığı tutarak uçuş emniyetini riske sokan 'magandalar' yine iş başındaydı. İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş için alçalan uçaklara önceki gece 21.50 sıralarında Beykoz yönünden lazer tutuldu. Pilotların durumu rapor etmesinin ardından Beykoz polisi harekete geçti. Ancak yer tespiti yaılamadığı için zanlılara ulaşılamadı.

TURİZMİN GÖZBEBEĞİ
Antalya, Avrupa'da en çok kullanılan havalimanınlarının başını çekiyor. Kente bir yıl içinde gelen Rus turist sayısı ise 3 milyonu buluyor.