Kıyamet sessizliği

Kıyametten kaçanların sığındığı Şirince'de, beklenen kalabalık olmadı! Esnaf istediği satışı yapamadı. Köyün sokakları boş kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Aralık 2012 Güncelleme 23 Aralık 2012, 11:39
Kıyamet sessizliği

İÇİNDEKİLER

Maya takvimine göre "21 Aralık 2012'de kıyametin kopacağı ve bundan Şirince'dekilerin etkilenmeyeceğine" dair inanışın yarattığı ilgiyle günlerdir "kıyamet bereketi" yaşamaya hazırlanan Şirince, umduğunu bulamadı. En büyük ilgiyi basın kuruluşlarının gösterdiği Şirince'de, 270'i Selçuk Belediyesi'ne akredite, 300'ün üzerinde basın mensubu görev yaptı.

3 BİN KİŞİ GELDİ
Köyü, sadece günlük tur programlarıyla az sayıda yabancı turist ziyaret etti. Toplam sayı 3 bini geçmedi! Onlar da çok az alışveriş yaptı! Günübirlik ziyaretçiler, havanın kararması ve sıcaklığın düşmesiyle köyü terk etti. Bazı işletmelerin konaklamalı ziyaretçiler için "kıyamet partisi" adıyla çeşitli etkinlikler düzenlemesi de zaten az olan ilgiyi pekiştirmedi! Hal böyle olunca köy esnafı, isyan bayrağı çekti! Çünkü Şirince halkı, günler öncesinden hazırlık yapmıştı.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

MALLAR SATILAMADI
Mayalar adına bastırılan tişörtler, ediyelik eşyalar, çuval çuval yığılan patatesler, börekler, bunlardan sadece birkaçıydı... Ama köye gelen olmayınca satış da yapılamadı! Şimdi malı elinde kalan esnaf, asıl kıyametin kendileri için koptuğunu söyledi! Şirince ahalisi, "Çok umutluyduk. Herkesi bekliyorduk. Ama kısmet olmadı! Mayalar, bizi zorda bıraktı! İflas bayrağını çekeceğiz" dedi.

HERKES GİTTİ!
21 Aralık'ta beklenen ilgili göremeyen Şirince'de, dün kimse kalmadı! Boş sokaklar, kıyamet sessizliğini andırdı...

ALTERNATİF TARİH: 2017
Mayalar'ın takvimine inanıp 21 Aralık 2012 günü yapılan tüm "hazırlıklar" boşa çıkınca, dünya hiç vakit kaybetmeden yeni bir kıyamet tarihi arayışına girişti. "The Sword of God Brotherhood / Tanrı'nın Kılıcı Kardeşliği" isimli bir grup, gerçek kıyametin aslında 1 Ocak 2017'de kopacağını öne sürdü. Bir diğer alternatif kıyamet tarihi ise 30 yıl boyunca İncil üzerinde çalışmalar yapan Ian Gurney isimli araştırmacıya ait... Gurney'e göre kıyamet 2023'de kopacak...



MEVLÜT YÜKSEL