Dişe yapışmayan lokum
Hatay'ın Yayladağ ilçesinde üretilen lokumu takma dişli kişilerde yiyebiliyor şeker hastaları da
Giriş Tarihi:
Katkısız olması ve dişe yapışmaması nedeniyle şeker hastalarıyla takma diş kullananların rahatlıkla tüketebildiği Yayladağı lokumu, yurt içinin yanı sıra Almanya, Avrupa ve Suudi Arabistan'dan da talep görmeye başladı. Yarım asırdan bu yana dede mesleği lokumculuğu devam ettiren Mehmet Okay, "Bu lokumun tadı diğer lokumlardan farklı.
ÜNÜ YURT DIŞINDA
Lokumun içerisinde hiçbir tatlandırıcı, katkı maddesi kullanmıyoruz. Mide ağrısı olanlar da, şeker hastalığı bulunanlar da bu lokumu rahatlıkla yiyebiliyor. Fıstıklı, fındıklı, cevizli ve sade olarak ürettiğimiz lokumlarımız dişlere de yapışmıyor. Bu işin sırrı da ustalıkta ve yaptığımız karışım oranlarında gizli. Yarım asırdan bu yana ailemiz tarafından yapılan lokumumuzun ünü sınırları aştı. Şu an yurt içinin yanı sıra Almanya, Fransa, Suudi Arabistan'dan da talep görmeye başladı. Yılda 15 ile 25 ton arasında üretimini yaptığımız lokumun şu an yaklaşık 3 tonunu yurt dışına gönderiyoruz.'' dedi.
ÜNÜ YURT DIŞINDA
Lokumun içerisinde hiçbir tatlandırıcı, katkı maddesi kullanmıyoruz. Mide ağrısı olanlar da, şeker hastalığı bulunanlar da bu lokumu rahatlıkla yiyebiliyor. Fıstıklı, fındıklı, cevizli ve sade olarak ürettiğimiz lokumlarımız dişlere de yapışmıyor. Bu işin sırrı da ustalıkta ve yaptığımız karışım oranlarında gizli. Yarım asırdan bu yana ailemiz tarafından yapılan lokumumuzun ünü sınırları aştı. Şu an yurt içinin yanı sıra Almanya, Fransa, Suudi Arabistan'dan da talep görmeye başladı. Yılda 15 ile 25 ton arasında üretimini yaptığımız lokumun şu an yaklaşık 3 tonunu yurt dışına gönderiyoruz.'' dedi.