Kandil'den pa'para!

PKK'da, 6 milyon lira sır oldu. 'Kayıp para' örgütü karıştırdı. Kandil'in, teröristleri fırçaladığı telsiz konuşmasını ise 'ahaber' ortaya çıkarttı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Haziran 2012 Güncelleme 15 Haziran 2012, 02:04
Kandil’den pa’para!

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK'nın "kayıp kara para" gerçeği, "ahaber"in elde ettiği telsiz konuşmalarıyla deşifre oldu. PKK'lıların kaçakçılık ve uyuşturucu ticaretinden aldıkları paylar ve topladıkları haraçlardan oluşan 6 milyon lira, kayıplara karıştı. Sır olan paralar örgüt üyelerini birbirine düşürdü. Arazidekiler, paraların akıbetini, "Toprağa gömdük, yerini bilenler çatışmada öldü, paralar da çürüdü" şeklinde açıksalar da kimse buna inanmadı. Telsiz konuşmaları ise "bu paranın" örgütün sadece kışın topladığı haraç ve uyuşturucu gelirinden elde edildiğini gözler önüne serdi.

'PARALARI GÖMEN ÖLDÜ'
"ahaber" tarafından ele geçirilen telsiz konuşmaları, son dönemde artan operasyonlar ve örgütten kaçan teröristlerin itirafları, PKK'nın sır olan para sorununu ortaya çıkarttı. Örgütün elindeki 6 milyon liranın kayıplara karışması, Kandil'i harekete geçirdi. "Doktor Bahoz" kod adlı Fehman Hüseyin paranın kaybedildiği bölgenin sorumlusu "Aras" kod adlı teröriste telsizle hesap sordu. İşte o konuşmalardan bazıları:
BAHOZ: Bu para neden bize gönderilmiyor... Kışın milyonlarca lirayı çürüttünüz... Çürütecekseniz neden topluyorsunuz?
ARAS: Paraları gömen arkadaş öldü... Yerini bilmiyoruz.
BAHOZ: Parayı neden yanınızda dolaştırıyorsunuz? Bunları bize neden göndermiyorsunuz?
ARAS: Askerler sürekli olarak ensemizde... Sanki bizden haber alıyorlar.

ÖRGÜT İNANMADI
"Bahoz"un telsizle hesap sorduğu "Aras" kod isimli teröristin verdiği bilgiler, örgüt yönetimini tatmin etmedi. Örgüt üyeleri, kayıp paraların yurt dışına çıkarıldığına ve örgütten bazı kişilerin bu paralarla kendilerine yeni bir yaşam kurduğuna inanmaya başladı.