Düğün yerine cenaze

Tekirdağ'daki feribot kazasında göz göre göre ölüme giden düğün hazırlığındaki dünürler dün son yolculuklarına uğurlandı. Damat cenazeye giderken, gelin katılamadı. Tekirdağ limanı ise ulaşıma kapatıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2012 Güncelleme 30 Mayıs 2012, 02:53
Düğün yerine cenaze

İÇİNDEKİLER

Tekirdağ'daki inanılmaz kazada yaşamını yitiren Zeynep ve Ahmet Gülhan çifti memleketleri Konya'nın Bayavşar beldesinde toprağa verildi. Cenazeye çiftin uzman çavuş olan oğulları Mustafa Gülhan, kızları Esra ve Hülya ile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Esra Gülhan, "Annemi tabuttan alın beni onun yerine koyun. Hani baygınlardı, dokununca uyanacaklardı" diye gözyaşı döktü. Genç kızı, ağabeyi Mustafa Gülhan teselli etmeye çalıştı.

KADERDİR AMA İHMAL VAR
Zeynep Gülhan'ın ağabeyi Hasan Hüseyin Oruç ise "Olayın takipçisi olacağız. Başka canlar gitmesin. Kaza ve kadere inanan insanlarız ama ortada bir ihmal var. Mustafa, araç denize düştüğünde görevlilere bağırmış, ama elinden bir şey gelmemiş. En mutlu günleriydi. 20 Haziran'da düğün olacaktı. Düğün evi şimdi cenaze evi oldu.'' diye konuştu Vecdet ve Aysel Eriş çiftinin cenazesi ise İzmir'in Ödemiş ilçesi Anafartalar Mahallesi Hamdi Bey Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası defnedildi. Eriş çiftinin oğulları Bilal ve Ümit Eriş de, anne ve babalarının ölümlerine ilişkin herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı. Kazaya tanık olan Sevil Eriş ise cenazeye katılamadı.

KAZAYA ÇİFTE SORUŞTURMA
Kaza ile ilgili olarak Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatıyla adli ve idari soruşturma başlatıırken savcılık da soruşturma açtı. Cumhuriyet Savcısı Muammer Özcan ise dün polis ve jandarmadan oluşan bilirkişi heyetiyle birlikte kazanın yaşandığı yerde inceleme yaptı. Kazanın oluş şekli hakkında bilgi alan Özcan, görgü tanıklarından detayları dinledi. Feribotla aracın denize düştüğü yeri metre ile ölçtürdü. Liman ise feribot trafiğine süresiz olarak kapatıldı.

Özgür SARI