Görüntü var ses yok

ABD'nin Uludere bombası, gündemi sarstı. 34 köylünün öldüğü olayın hem Predator hem de Heron tarafından görüntülendiği ortaya çıktı. Ancak Predator görüntüleri saklandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mayıs 2012 Güncelleme 18 Mayıs 2012, 01:19
Görüntü var ses yok

İÇİNDEKİLER

Sıcak gündem, önceki gün ABD basınından gelen haberle daha da ısındı. Wall Street Journal Gazetesi, Şırnak Uludere'de 28 Aralık 2011 gecesi 34 köylünün ölümüne neden olan bombardımanla ilgili ilginç bir iddiada bulundu. Gazetede ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, görüntülerin Predatorlar tarafından çekildiğini öne sürdü. Bu haber, ortalığı toz duman etti. İddialar peşi sıra gelirken, bazı kaynaklar Uludere'de çifte çekim yapıldığını belirtti. Buna göre olay gecesi sınırın her iki yakasında da insansız hava araçlarıyla görüntüleme yapıldı.

GENELKURMAY YALANLADI
Ancak iddiaya göre, Predatorlar tarafından çekilen söz konusu görüntüler saklandı. Söz konusu görüntülerin ABD Savunma Bakanlığı'nın elinde bulunduğu belirtildi. Bu arada Genelkurmay, Wall Street Journal Gazetesi'nin haberinin yalan olduğuna dair bir açıklama yaptı.