Dr@m net

Epilepsi hastası Berrak için Facebook'ta yardım kampanyası başlatıldı. 300 bin TL'lik bağış toplandı. Anne ise paraların çoğunu alıp zevk ve sefa içinde yaşadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ocak 2012 Güncelleme 19 Ocak 2012, 01:52
Dr@m net

İÇİNDEKİLER

Doğuştan epilepsi ve kas hastası Berrak, annesinden büyük bir darbe aldı. Talihsiz çocuğun annesinin, Facebook'ta toplanan yardım paralarını harcadığı iddia edildi. Alpaslan-Belgin Kahyalı çiftinin 2004'te Berrak adında bir kızları oldu. Dünyalar güzeli Berrak'a doğuştan epilepsi ve kas hastalığı teşhisi konuldu. Küçük çocuğun tedavi masraflarını karşılayamayan aile, internette yardım kampanyası başlattı.

BOŞANDI, KIZINI ALDI
Anne Belgin Kahyalı, 2009'da "Berrak hayatlar" isimli bir profil açıp, Facebook'ta 'Damlaya damlaya göl olacak' sloganıyla Berrak için yardım istedi. Çok sayıda yardımsever de siteye bağış yaptı. Toplanan yardımlarla Berrak, 2010 yılında 2 defa ABD'ye götürüldü. Berrak'ın tedavisi sürerken, yardım kampanyası da devam etti. Ancak bu süreçte aile arasında şiddetli geçimsizlik başladı. İddiaya göre, anne Belgin Kahyalı, toplanan 300 bin TL'lik yardım parasının tamamını kızı için harcamadı. 2010 yılında kızını da alan Kahyalı, evi terk etti. Kendisine başka bir ev kuran Kahyalı, bir de Rus uyruklu hizmetçi tuttu. Servis şoförlüğü yapan Alpaslan Kahyalı ise boşanma ve velayet davası açtı. Dava sürecinde baba Kahyalı, eşinin kızının hastalığını istismar ettiğini savundu. Baba, toplanan yaklaşık 300 bin TL'nin makbuzlarını da mahkemeye sundu. Çifti boşayan mahkeme, Berrak'ın velayetini de babaya verdi.

'YARDIM SİTESİ HALA AKTİF'
Yardım sitelerini hala eski eşinin kontrol ettiğini söyleyen baba Alparslan Kahyalı, "Yardım siteleri hala aktif, hesaplara akış var. Hayırseverler artık o hesaplara yardım yapmasın, o siteler kapansın" dedi. Kahyalı ayrıca hiçbir yardıma ihtiyaç duymadıklarını da sözlerine ekledi.

Sırrıberk ARSLAN