Katil molotof

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Aralık 2011 Güncelleme 07 Aralık 2011, 01:23
Katil molotof

İÇİNDEKİLER

Son günlerde molotof kokteylli eylemlere ilişkin art arda alınan kararlara bir yenisi daha eklendi. Adana Cumhuriyet Savcısı, polislere molotof kokteyli atan 18 yaşından küçük sanık hakkında, "kasten yakmak suretiyle adam öldürmeye teşebbüs" ve "görevli memura silahla etkili eylem" suçlarından iddianame düzenledi.

'SİZİ BU KEZ ÖLDÜRECEĞİM'
İddianameye göre sanık Ş.B. (15), 4 Mayıs 2010'da Şakirpaşa Polis Merkezi'nde görevli M.Y.'nin üzerine molotof kokteyli attı. Konuyla ilgili soruşturma sürerken bu kez 30 Eylül 2011'de Ş.B.'nin de içinde bulunduğu bir grup, Şakirpaşa İlköğretim Okulu'na saldırdı. Durum, hemen polis memuru M.Y.'nin yer aldığı ekibe iletildi. Bu sırada Ş.B. "Daha önce sizi yaraladım, bu kez öldüreceğim" diyerek polislere hakaret etti. 10 dakika sonra da elindeki molotof kokteylleriyle polis ekibine saldırdı.

HER ŞEYİN FARKINDA
Soruşturma sonucu gözaltına alınan Ş.B., tutuklandı. Ş.B.'nin soruşturmasını yürüten savcı, iddianamesini hazırladı. Ş.B. hakkında "Kasten (yakmak suretiyle) adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıl, "görevli memura silahla etkili eylem" suçundan 3 yıl ve "hakaret" suçundan ise 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ş.B. hakkında, Adana Adli Tıp Kurumu'ndan verilen "İşlediği fiilin sonuçlarını algılayabilme yeteneği gelişmiş" raporu da iddianameye konuldu.

SON 3 HAFTADA NE OLDU?
* 14 Kasım: Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, molotof kokteylinin adının "likit bomba" olarak değişmesi gerektiğini belirtti. Avcı "Bu meyve değil ölüm kokteyli. Molotof atıldığında gerektiğinde silah kullanılmalı ve gösterici o an vurulmalıdır. Yoksa daha çok canımız acır" diye
konuştu.

* 27 Kasım: Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 9 Şubat 2010 tarihinde 4 adet molotof kokteyli ve molotof yapımında kullanılan havai fişeklerle yakalanan 2 sanığa, "terör örgütüne silah sağlamak" suçundan 12 yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Böylece molotof ilk kez 'silah' olarak kabul edildi.

* 1 Aralık: Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, toplumsal olaylarda polise taş ve molotof atan çocuklara ilişkin 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu'nu işleteceklerini belirtti. Vali Toprak, "Tüm uyarılara rağmen eylemler devam ederse bu çocukları ailelerinden alıp Sevgi Evleri'ne yerleştireceğiz" dedi.

SERAP CEZASI
Van Ağır Ceza Mahkemesi, molotof kararına gerekçe olarak, İstanbul'da yanarak öldürülen Serap Eser'i gösterdi.


Nazan ERDEM