Görülmemiş skandal

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü kazayla ilgili amatör bir kamera görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüde, görgü tanıkları enkazın adresini birebir veriyor. Ama ilgilenen çıkmıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ağustos 2011 Güncelleme 05 Ağustos 2011, 09:37
Görülmemiş skandal

İÇİNDEKİLER

Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının hayatını kaybettiği helikopter kazasını ilişkin ortaya çıkan bulgulara bir yenisi eklendi. Kazanın olduğu gün amatör bir kamera tarafından çekilen çarpıcı bir görüntüye ulaşıldı. Görüntü, 25 Mart 2009'da, saat 19.54'te Kızılöz köyü muhtarının evinden çekiliyor. Arama kurtarma çalışmalarına katılan 112 Acil görevlisi, eve gelen bir telefona cevap veriyor.

AÇIKÇA TARİF EDİYOR
Telefondaki görgü, görevliye, "Enkazın, Kızılöz köyünün karşısındaki dağ ve Sisne tarafına doğru bir bölgede" olduğunu söylüyor. Enkaz, Keş Dağı'nın Karayakup tepesinde Sisne'ye bakan yamaçta bulunmuştu. Yani görgü tanığının tarifi enkazın bulunduğu yerle örtüşüyor.

TANIKLAR ANLATIYOR
Görüntülerde ayrıca, görgü tanıklarının ifadeleri de dikkat çekiyor. Kozcağız köyü sakinlerinden Zülfikar Ünal ve kızı Edanur Ünal, Devlet Denetleme Kurulu'na (DDK) telefonla şu bilgileri veriyor: "Evimiz Kozcağız'ın en tepesinde. Helikopter neredeyse hizamızdan geçti. Pilotu ve başındaki kulaklığı seçebiliyorduk. İki dağ arasında gözükmez oldular." Kozcağız Köyü Muhtarı Hanifi Ünal da, DDK'ya gönderdiği mektubunda, 156 Jandarma Merkezi'nden Yarbay Hamza Tiryaki'ye, helikopterin düştüğü yeri defalarca söylediğini; fakat azarlandığını belirtiyor. Ünal "Saat, 3.15 suları idi, helikopter sesi geldi.
Çok alçak uçtuğunu gördüm. Sisne'yi geçti, Keş Dağı'na yaklaşınca toz bulutu görüldü ve büyük bir patlama sesi duyuldu" diyor.

BİR DE AZAR İŞİTTİ
Ünal, tüm olan biteni anlattığı Yarbay Hamza Tiryaki'ye ne kadar dil dökse de bir türlü inandıramadığını, en sonunda da "Benim telefonumu meşgul etme" diye azarlardığını da söyledi.

3 KEZ ARAYIP İKAZ ETMİŞ
Meclis Araştırma Komisyonu'nun raporunda da bir başka görgü tanığı Ali Söylemez'in, 156 Jandarma İmdat İhbar Hattı'nı 3 kez arayarak, ısrarla yanlış yerde arama yapıldığını ihbar ettiği belirtiliyor. Söylemez, şöyle konuşuyor: "-Abi, helikopterin düştüğü yeri görenler var. Bizim de tahmin ettiğimiz bölge, o bölge. Yetkili birisinin aramasını bekliyorum. Yol gösterebilirim.

TÜM GÖRÜŞME KAYIT ALTINDA
DDK raporlarına da giren Hanifi Ünal ile Yarbay Hamza Tiryaki arasındaki telefon konuşması şöyle;
-H.Ü.: Bak komutanım, helikopter orada düşmüş.
-H.T.: Nerede düşmüş?
-H.Ü.: -Karayap yaylasında
-H.T.: Tamam Karayap yaylası diye not al. Tamam canım...