Zenginlere müjde

Lüks otomobil markası Porsche'un tasarruflu Panamera dizel modeli satışa sunuldu. 150 bin euroluk aracın vergisi de, yakıtı da düşük

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Eylül 2011 Güncelleme 24 Eylül 2011, 00:00
Zenginlere müjde

İÇİNDEKİLER

Alman lüks spor otomobil markası Porsche'tan, zenginlere sevindirici haber geldi. Panamera'nın tüketicilerle buluşturulan dizel modeli, hem yakıtta hem de vergide tasarruf imkanı sunuyor. Ankara'daki bir otomotiv firmasının mağaza müdürü Ömer Kesgin, Porsche Panamera'nın 2012 dizel modelini kendilerinin Türkiye'ye getirdiğini söyledi. Panamera'da 3 bin CC dizel motor bulunduğunu anlatan Kesgin, otomobilin 100 kilometreye 6.8 saniyede ulaştığını kaydetti. Otomobilin 80 litrelik deposuyla bin 200 kilometre yol yapabildiğini dile getiren Kesgin, 2011'de üretilen araçların benzinli ve büyük motorlu olduğu için yakıt tüketimleri ve vergilerinin yüksek olduğunu ifade ederek, "Ancak bu otomobil 100 kilometrede 6 litre yakıyor. Bu da epey bir ekonomik oluyor" dedi.

VERGİSİ 4 BİN LİRA
Yeni model Porsche'un, firmanın önceki modellerine göre vergi avantajı olduğunu da anlatan Kesgin, önceki modellerden 3.600 CC motor Porsche'un vergisinin yıllık 7 bin lira, 4.400 CC motora sahip modellerin vergisinin 15 bin lira, Panamera'nın yıllık vergisinin ise 4 bin lira civarında olduğunu kaydetti. Şu an ellerinde 2 adet Panamera dizel modeli olduğunu belirten Kesgin, 4 otomobilin daha geleceğini söyledi. Ömer Kesgin Panamera'nın fiyatının 150 bin ile 190 bin euro arasında değiştiğini ifade etti.

İÇİ DE ÇOK KONFORLU
Porsche Panamera dizelin döşemeleri hakiki dakota derisinden. 4 koltuğunda ısıtma ve soğutma sistemleri bulunuyor. Koltuklar elektrikli hafıza sistemine sahip. Sürücünün kullanımına uygun tasarlanabiliyor. Saatte 247 kilometre hız yapabiliyor. 8 ileri şanzıman bulunuyor.