3. Havalimanı'nda 10 tarihi hamle!

İnşaatı hızla süren İstanbul Üçüncü Havalimanı, önümüzdeki günlerde 10 tarihi hamleye sahne olacak. İlk deneme uçuşunu Cumhurbaşkanı Erdoğan doğum günü olan 26 Şubat’ta yapacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Aralık 2017 Güncelleme 22 Aralık 2017, 02:03
3. Havalimanı’nda 10 tarihi hamle!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin mega projelerinden İstanbul Üçüncü Havalimanı, önümüzdeki günlerde 10 tarihi hamleye sahne olacak. Tamamlanan piste ilk deneme uçuşunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğum günü olan 26 Şubat'ta yapacak. THY kargo hizmetleri için hangar inşaatına başlarken, 15 havayolu şirketi terminalden yer almak için sıraya girdi. Büyük kuruluşlar hastane arazisi istiyor. Atatürk Havalimanı 2019 başında kapatılacak. Havalimanı'na kargo, yolcu taşımacılığı için liman inşaatı başlayacak. Verilen garantinin üzerinde yolcu gelecek, 100 bine yakın istihdam sağlanacak. Bölgenin tek aktarma havaalanında ağırlık THY'de olacak. Duty Free'de Alman Unifree ile görüşmeler hızlandırıldı.

Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Celal Koloğlu, 3. Havalimanı'na ilişkin şu tespitlerde bulundu:

İlk etabı 29 Ekim 2018'de bitecek.
2 pist ve terminal için dağları da kazıp indik. 530 milyon metreküp kazı, 200 milyon metreküp dolgu yapıldı.
Devletin cebinden 5 kuruş çıkmayacak, ama her yıl 886 milyon euro+KDV alacak.
Bu işe 5 ortak gövdemizle girdik. Bu 5 şirketin dışında yabancı veya yerli biri olsaydı ne bu sürede yapılırdı ne de bu risklere girerlerdi.
Aylık 30 milyon euro kendi personelimize ödemelerimiz var.
Türkiye'de mikser operatörü, kamyon şoförü bulunamıyor. Yapılacak iş 2 bin 803 lira maaştan başlıyor ama eleman bulunamıyor.



Hazal ATEŞ