Uçuran hizmet

Hava yolu firmaları konforun sınırlarını zorluyor. Lüks kabin yarışında süit kabinlerde; yatak, banyo, SPA hizmeti ve şeflerin hazırladığı 8 çeşit yemek de var

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Kasım 2017 Güncelleme 14 Kasım 2017, 01:56
Uçuran hizmet

İÇİNDEKİLER

Pek çok insan bir yerden başka bir yere gitmek için mümkün olduğunca düşük fiyatlı uçak biletleri bulmaya çalışıyor. Bazılarına göre ise uçmak sadece bir ulaşım değil. Uçakta özel şeflerin ellerinden çıkmış bir akşam yemeği, sınırsız hizmet, gökyüzünde tarifsiz lüks ve konfor yaşamak istiyor. Havadaki lüks rekabetinde öne çıkan bazı firmalar şöyle...



● Emirates: Süitleri 3.8 metrekareden 40 metrekareye kadar çıkabiliyor. Süitlerde tamamen kapalı ve yerden tavana kadar sürgülü kapılar bulunuyor. Yolcular, sanal pencere ekranları ile gökyüzünü izleyebiliyor. Süitlerin, banyo dekorasyonları Bvlgari ile yapılmış durumda. Her bir kabinde, özel bir ışıklandırma sistemi, yatar koltuk ve 32 inç uzaktan kumandalı televizyon bulunuyor.
● Qantas: Yatağa dönüşebilen, koyun derisinden yapılmışfirst class koltuklar sunuyor. Avustralyalı ünlü şef Neil Perry'nin mutfağından çıkmış 8 çeşitten oluşan akşam yemeği sunuyor.



● Singapur Havayolları: Lüks süitlerinde çift kişilik yatak, 5 farklı çeşitten oluşan akşam yemeği ve hediye paketleri var.
● VIrgIn AtlantIc: Upper Class Süiti soluk mor ışıklarla ve Swarovski kristallerleriyle tamamlanmış.
● Japon Havayolları: Ahşap boyamalardan oluşan ve kestirmek istediğinizde yatağa dönüşen koltuklar bulunmakta. Vücudun ideal pozisyonunu korumak için tasarlanmış yastık ve yataklar mevcut. Ayrıca taşınabilir masaj cihazı gibi hizmetler de sunuluyor.
● Cathay PacIfIc: Havyarla hazırlanmış kahvaltı, özel organik pamuk kıyafetler içinde seyahat etme ve Hong Kong mutfağının seçkin yemeklerini tatma olanağı sağlıyor.
● Korean Havayolları: Tek bir düğmeyle çalışma masasına dönüşen, istediğinizde arkanıza yaslanabileceğiniz özellikte tasarlanmış koltuklarda lüks yolculuk hizmeti sunuyor.
● EtIhad Havayolları: Bulutların üzerindeki SPA odalarıyla hizmet sunuyor.


Özlem KAMER TERCANLI