Lobi haddi aştı

Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın tutarsız açıklamaları lobiyi yine cesaretlendirdi. Gazete manşetlerinden 'Faiz indirirsen doları 2.70'e çıkarırız, şirketler zarar eder' şeklinde tehditlere başlandı..

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Şubat 2015 Güncelleme 03 Şubat 2015, 01:52
Lobi haddi aştı

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 7 kişilik Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) vereceği kararlara kilitlenmiş durumda. Bu 7 kişi, koca ülkenin geleceğini etkileyen kararlar alıyor. Üreten, büyüyen, istihdam açan Türkiye yerine, faizcilerin cebini dolduran bir ülkeyi istiyor. Bu kararları 'bağımsız' olarak aldığını söylese de manzara hiç de öyle değil. Faiz lobilerine ve uluslararası fonlara teslim olan Merkez Bankası, onların istediğinden dışarı çıkmıyor. Faizleri indirme sinyali verdiği anda bile dolar kuruna saldırı başlıyor, yerli-yabancı bankalar kuru yükseltiyor.

BAHANESİ KALMAYACAK
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı
'nın tek bahanesi olan enflasyonun bugün düşmesi bekleniyor. Yani bahane kalmayacak. Bu durumu gören lobi, yine dolara saldırarak döviz toplamaya başladı. Medyadaki sözcüleri ise açıktan tehdit dolu yazılarla PPK'nın olağanüstü toplanmasını önlemeye çalışıyor. Yazılarda açıkça 'Faiz indirirseniz dolar 2.70 olur' tehdidi savruluyor. Ayrıca "Faizleri indirirseniz kur çıkar ve şirketler zarar eder" algısı pompalanıyor.