Kimlik sorulacak

Alkol tanıtımı ve satışıyla ilgili düzenleme yürürlüge girdi. Esnaf gece satış yapamayacak. Alkol almak isteyene kimlik sorulabilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2013 Güncelleme 19 Eylül 2013, 00:00
Kimlik sorulacak

İÇİNDEKİLER

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun, alkollü içkilerin satış ve reklamlarını yeniden düzenleyen yönetmeliği dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre;

* Alkollü içkilerin her ne surette olursa olsun reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımı yapılamayacak. Ürünün adı veya markasını içeren reklam, tanıtım internet siteleri de açılamayacak.

* Tütün mamulleri ve alkollü içkiler 'tüketilmek veya beraberinde götürülmek üzere', 18 yaşını doldurmamış kişilere satılamayacak veya sunulamayacak. Yaş konusunda tereddüde düşülmesi halinde satıcı, talepte bulunan tüketiciden kimlik belgesi talep edecek.

* Alkollü içkilerin perakende veya açık olarak satışının yapıldığı yerler ile örgün eğitim kurumları ve dershaneler, öğrenci yurtları ve ibadethaneler arasında kapıdan kapıya 'en az 100 metre' mesafe bulunması zorunlu. Mesafe şartı, satış belgesinin verildiği tarih itibarıyla aranacak.