Çin fişe taktı

Geçtiğimiz yıl 13.6 milyon otomobilin satıldığı Çin'in Pekin şehrinde başlayan fuar, elektrikli modellerin yarışına sahne oluyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2012 Güncelleme 24 Nisan 2012, 02:02
Çin fişe taktı

İÇİNDEKİLER

200 bin metrekare alanıyla Cenevre'den sonra dünyanın en büyük otomobil fuarı olarak kayıtlara geçen Pekin Autoshow açıldı. 16 ülke ve bölgeden 2 bin 100 otomobil firmasının katıldığı fuarda 990 model sergileniyor. 89 modelin dünya prömiyerinin yapıldığı fuarda geleceğin otomobilleri elektrikliler öne çıkarken, lüks otolar da büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler özellikle son model Ferrari, Maseratti ve Bentley'i görmek için yarıştı. Enerji tasarrufu, kirletici madde boşaltımının azaltılması ve çevre korumaya yönelik tekniklerle üretilen araçlar da dikkat çekti. Fuarda yer alan otomobillerin fiyatları 170 bin dolar (252 bin TL) ile 336 bin dolar (485 bin TL) arasında değişiyor.

HAVAL
Pekin Autoshow'da elektrikli modeller öne çıktı. Haval marka bu özel konsept otomobil de, yakıt tasarrufu ve lüks görünümüyle göz doldurdu.

VOLKSWAGEN
Fuarda elektrikli modellerini sergileyen firmalar arasında Wolkswagen de yer aldı. Özellikle, spor görünümlü elektrikli araçlar, hızlı motorlarıyla da genç kullanıcılar tarafından büyük ilgi gördü.

BMW
2013 BMW i3; yepyeni mimarisi, yepyeni motoru ve daha az emisyon oranı ile bugüne kadar üretilen en büyük elektrikli şehir arabası oldu.