Van harekatı

Turkcell 'Van için Türkiye Kumbarası' kampanyasını başlattı. Van'a öğrenci yurdu ve öğretmen kampüsü yapılacak İlk bağışı 5 milyon TL ile Turkcell yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Şubat 2012 Güncelleme 04 Şubat 2012, 02:12
Van harekatı

İÇİNDEKİLER

Van depreminin yaraları sarılıyor. Şehirdeki eğitim çalışmalarına öğretmen kampüsü ve öğrenci yurtları ile katkıda bulunmayı hedefleyen Turkcell, Türkiye Eğitim Vakfı (TEV) işbirliğiyle ve vatandaşların katkısıyla büyük bir kampanya başlattı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın tahsis ettiği 5 dönüm arazi üstüne 2 artı 1 dairelerden 100 öğretmene tahsis edilmek üzere 'öğretmen kampüsü' kurulacağını kaydeden Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Van için Türkiye Kumbarası" adını verdikleri kampanya kapsamında 5 milyon liralık ilk bağışı yaptıklarını söyledi. Ciliv, kendisini de anne ve babası adına 60 bin TL vererek 2 artı 1 öğretmen evi yaptırdığını belirtti.

AYAKTA TUTTULAR
Projenin çok önemli ve çok farklı olduğunu vurgulayan Ciliv, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve devletin beraber çalışarak, insanların da katkılarıyla Van'a destek olacaklarını ifade etti. Ciliv, öğrenciler için de 100 öğrenci kapasiteli 'öğrenci yurdu' yaptıracaklarını anlattı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise Van'da şimdi kalıcı yardımlar için uğraştıklarını dile getirdi. Eğitim çalışmalarının da sürdüğünü belirten Dinçer, "Van'ı ayakta tutan öğretmenlerimizdi. Depremden sonra binlerce öğretmenimiz Van'da gönüllü çalıştılar" dedi.

SMS İLE YARDIM
Kampanyaya katılmak isteyenler 5283'e Van yazarak mesaj attıklarında 5 TL yardım yapılacak. Bunun yanı sıra Vakıfbank, Akbank, Garanti, İş Bankası ve Yapı Kredi'den havalı yapılabilecek.

ERCİŞLİ'YE İŞ İMKANI
Van'daki önemli sorunlardan birinin de işsizlik olduğuna dikkat çeken Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Van Erciş'te Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi'ni kuracaklarının müjdesini verdi. 100 kişi kapasiteli bu merkezi çok kısa sürede tamamlayarak faaliyete geçireceklerini dile getiren Ciliv, 7 gün 24 saat hizmet verecek çağrı merkezinin ilk etapta MEB Eğitim Teknolojileri çağrılarını cevaplayacağını belirtti. Çalışanların öncelikli olarak Van ve çevresinden seçileceği merkezde engelli çalışan oranı yüzde 50 olarak planlandı.