Cepte hedef mobil internet

Akıllı telefonlarla birlikte cepte yeni alışkanlık mobil internet oldu. Dünyayı cebinde taşıyan aboneler operatörleri de iştahlandırıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ağustos 2011 Güncelleme 04 Ağustos 2011, 02:05
Cepte hedef mobil internet

İÇİNDEKİLER

Cep telefonu hayatımıza girdiğinden bu yana ülkemizde büyük ilgi görüyor. Nüfusun genç olması, sohbeti sevmemiz, teknolojiye olan açıklığımız hem operatörlerin hem de cep telefonu üreticilerinin yüzünü güldürüyor. Sektörde şimdilerde öncelikli hedef mobil internet. Sürekli gelişen akıllı telefonlar sayesinde insanlar artık 'dünyayı' ceplerinde taşımaya başladı. Önceki akşam Vodafone Türkiye CEO'su Serpil Timuray ile konuşma fırsatı buluyoruz. Göreve gelmesinin birinci yılında Timuray ile yine bir sohbet imkanı bulmuş ve kısa süredeki başarının rakamlara nasıl yansıdığını aktarmıştım. Bu yükselen trendin 2.5 sene sonra da yine rakamlara yansıdığını görüyoruz. Bu rakamları tablolarda bulabilirsiniz. Serpil Timuray şirketle ilgili bazı rakamları 'grup kararı' gerekçesiyle açıklamasa da bizimle paylaşabildikleri Vodafone Türkiye'nin geldiği noktayı gösteriyor. Zaten Türkiye'deki bu başarı Vodafone Grubu'nun da dikkatini çekiyor ve ülkemizdeki yatırımı 'büyüme lokomotifi' olarak görüyorlar. Serpil Timuray da, "Vodafone Grubu içerisinde en hızlı büyüyen operatör biziz. Grup'daki 23 operasyon içinde ciro sıralamasında 8'inci, abone sayısında 7'nci abone başına dakikada ise 3'üncüyüz" sözleriyle bu başarıyı aktarıyor. Timuray, göreve geldiği günden bu yana tekrarladığı 'müşteri odaklı' stratejinin sürdüğünü bir kez daha belirtiyor.
Mobil internet konusunun diğer operatörler gibi Vodafone Türkiye için de öncelik olduğunu görüyoruz. Timuray, özellikle bu noktada büyümek istediklerinin altını çiziyor. Son çeyrekte data gelirlerinde elde ettikleri yüzde 80'lik büyüme ile de bir rekor kırdıklarını belirtiyor: "Yüzde 25'lik hedefimize ulaştık, Şimdi internet ve veri iletişiminde de büyümek istiyoruz."

GURBETÇiLER iÇiN KIYASIYA YARIŞ
Son dönemde iletişim şirketlerinin ilgisini başta Almanya olmak üzere Avrupa'daki Türkler çekiyor. Yaklaşık 2 milyonu Almanya'da olmak üzere 3 milyondan fazla vatandaşımız yurtdışında. İletişim şirketleri bu potansiyele yönelik kampanyaları hızlandırdı. Serpil Timuray, kendilerinin bu konuda ilk olduklarını belirtiyor ve "Diğerlerinden önce biz Almanya Vodafone ile ortak bir kampanya başlattık" diyor.