Demirören'den Beşiktaş'a 23 milyon TL

Ekonomik sıkıntıda olan Beşiktaş’a en büyük destek Yıldırım Demirören TFF'sinden geldi.

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2012, 00:00 Güncelleme 19 Ağustos 2012, 16:49
Demirören’den Beşiktaş’a 23 milyon TL

İÇİNDEKİLER

Ekonomik sıkıntıda olan Beşiktaş'a en büyük desteği Yıldırım Demirören başkanlığındaki Futbol Federasyonu verdi... Önümüzdeki aylarda alması gereken 23 milyon liralık yayın gelirleri kulübe şimdiden ödendi.

Bugün'ün haberine göre, Siyah-Beyazlılar maddi darboğazdan çıkmaya çalışırken en büyük desteği kulüp eski başkanı Yıldırım Demirören'in verdiği ortaya çıktı. Bir TFF yetkilisinden alınan bilgiye göre bugüne kadar yayın gelirlerinden doğan alacaklara dair en büyük ödeme Siyah-Beyazlılara yapıldı. Beşiktaş'a önümüzdeki ayların ödemelerinin bile peşin yapıldığı ve kulübün işleyişinin rahatlatıldığı öğrenildi. Şu ana kadar Kartal'a 23 milyon lira verildiği belirtiliyor. Ezeli rakiplerinin ise bu rakamın altında bir ödeme aldığı ifade ediliyor. Tabii Beşiktaş daha fazla para alsa da sonuçta toplamda alacağı ücretin peşin ödemesini kasasına sokuyor. İlerleyen dönemde kulüp bu anlamda da nakit sıkıntısı yaşayabilir.

Fulya için de ödeme yapıldı


Bu arada yine geçtiğimiz günlerde Fulya Tesisleri'nin yapımı için federasyona getirilen raporlar karşılığında Beşiktaş'a 3 milyon lira nakit ödeme yapıldığı bildirildi. 1984 yılında hizmete açılan tesisler, Siyah-Beyazlıların Ümraniye'deki Nevzat Demir Tesisleri'ne geçtiği 26 Temmuz 2002'ye dek kullanılmıştı.