2014'te final yönetir

2012 Avrupa Şampiyonası'ndaki performansıyla Türkiye'nin gururu olan hakem Cüneyt Çakır'ı değerlendiren otoriteler, "Soğukkanlı ve kararlı... Bu çizgisini bozmazsa 2014 Dünya Kupası Finali'ni yönetir" görüşünde birleşti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Haziran 2012 Güncelleme 28 Haziran 2012, 01:19
2014’te final yönetir

İÇİNDEKİLER

Euro 2012'de gösterdiği performansla Türk halkının gurur kaynağı olan hakemimiz Cüneyt Çakır, göğsümüzü kabartmaya devam ederken otoritelerden de tam not aldı. Çakır'ın sahada son derece soğukkanlı olduğunu belirten otoriteler, "Sahada duruşuyla, oyunculara yaklaşımıyla olması gereken bir hakem profili çiziyor. Son derece kararlı ve bunu oyunculara da hissettiriyor. EURO 2012'nin ardından uluslararası arenada puanı daha da artacaktır. Henüz çok genç ve önünde çok turnuva var. Ancak, 2014 Dünya Kupası'nda final yönetmesi hiç de şaşırtıcı bir gelişme olmaz. Cüneyt'in kıytemini bilmemiz lazım" dedi.

KARNESİ BEŞ YILDIZLI PEKİYİ!
Avrupa Futbol Şampiyonası'na 16 yıl sonra ilk kez davet edilen ilk Türk hakemi olan Çakır, turnuvada 11 Haziran'da Ukrayna-İsveç, 18 Haziran'da ise İtalya- İrlanda maçında düdük çaldı. Deneyimli hakemimiz 24 Haziran'da ise İngiltere- İtalya çeyrek final maçında 4. hakem olarak görev aldı. Çakır, son olarak dün İspanya ile Portekiz arasında oynanan yarı final maçını yöneterek gururumuz oldu. EURO 2012'de grup maçları sonucunda 8.1 puan alarak turnuvanın en yüksek puan alan hakemi olma başarısını gösteren gururumuz Cüneyt Çakır, sahada sergilediği yönetimle de UEFA'nın gözde hakemleri arasında yer alıyor.

SORUMLULUĞUMUZ ÇOK BÜYÜK
Yakaladığı başaryla ilgili alçakgönüllü açıklamalarda bulunan Çakır, "Buraya gelirken ben ve diğer arkadaşlarım sorumluluğumuzun farkındaydık. Burada, sadece şahsımızı değil, ülkemizi de temsil edeceğimizi biliyorduk. Bunu da başarıyla yerine getirdiğimize inanıyoruz. Türkiye'nin adından, Türk hakemliğinden gururla bahsettirdiysek bu bize en büyük ödüldür" ifadelerini kullandı.

5. YARI FİNAL DE BİTTİ
Çakır, İspanya-Portekiz yarı finaliyle uluslararası arenadaki 5. yarı finalini yönetti. Çakır, ilk yarı finaline 2009'da U21 Avrupa Şampiyonası'nda İngiltere-İsveç maçıyla çıktı.

BÜLENT YAVUZ
Soğukkanlı ve son derece kararlı
Çakır, son derece soğukkanlı ve kararlı. Bu tavrı, oyuncuları da etkiliyor. 2014'te daha büyük işler yapacaktır. Final olabilir.

ÖZCAN OAL
Her maçla daha yukarı çıkıyor
Cüneyt Çakır, her maçla birlikte daha da yukarılara çıkıyor. 2014 Dünya Kupası'nda finali yönetirse kimse şaşırmamalı.

CÜNEYT ÇAKIR NE YAPTI

5 Gururumuz Cüneyt Çakır, İspanya-Portekiz maçıyla birlikte uluslararası arenadaki 5. yarı finalini yönetti.

64 UEFA'nın en güvendiği hakemlerin başında gelen Çakır, bugüne kadar 64 uluslararası maçta düdük çaldı.

16 Son yıllardaki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Çakır, son 1 yılda 16 uluslararası karşılaşmaya çıktı.

14 Taraflı-tarafsız herkesin takdirini kazanan Çakır, bugüne kadar 14 milli karşılaşmada başarıyla görev aldı.

8 Türk hakemliğinin gururu olmayı sürdüren Çakır, Şampiyonlar Ligi'nde tam 8 mücadelede sahadaydı.