Firari Öz'ün milyon dolarlık serveti

FETÖ üyesi firari savcı Zekeriya Öz'ün avukatlığını yapan Tayfun Aktaş üzerine kaydettirdiği Zincirlikuyu'da bulunan 'İstanbloom' adlı rezidansta değeri 5 milyon doları bulan 2 adet dairesi olduğu ortaya çıktı. Dairelerin bulunduğu rezidansın ise kaçak olduğu ve darbeden 23 gün önce tescil edildiği öğrenildi.

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 24 Ağustos 2017, 10:28
Firari Öz’ün milyon dolarlık serveti

İÇİNDEKİLER

"5 Milyon Dolarlık Öz Rezidans" manşetinden sonra Zincirlikuyu'da bulunan 44 katlı iskansız inşaat projesiyle ilgili yeni bilgilere ulaştı. FETÖ'nün firari savcısı Zekeriya Öz'ün kirli işlerini yaptırdığı avukatı Tayfun Aktaş'ın adına kayıtlı dairelerin metrekareleri dudak uçuklattı. 300 metrekare kaçağı olan İstanbloom'a 2015'ten bu yana iskan alınmaya çalışılıyordu.

HALI SAHA KADAR!
Aktaş adına 1946 ada 40 parselde kayıtlı olarak gözüken daireler 'bağımsız' adıyla tapuya kayıtları yapılmış. 37 numaralı bağımsızın bölüm 457,78 metrekare, 38 numaralı bağımsız bölümse 768,55 metrekare olarak gözüküyor.

22 HAZİRAN TESCİLİ
Satış ve ipoteklerin darbe girişiminden 23 gün önce düzenlendiği ortaya çıktı. İki bağımsız bölümle ilgili olarak da 13 milyon lira borç gözüküyor. Aktaş'ın devasa daireleri kaça aldığına dair bir bilgi yok. Yetkililer 4 tane dairenin birleştirilerek iki ayrı tapu düzenlendiğini tahmin ediyor. Tescili yapılan dairelerin ikisi 3. şahısların üzerine devir yapılmak istenirken çalışanlar tarafından önlendi.

AĞAOĞLU'NUN OFİSİNİ BASMIŞTI
Türkiye, Zekeriya Öz'ün pis işlerini yapan Tayfun Aktaş'ı 17/25 Aralık soruşturmalarıyla tanıdı. Öz'ün Dubai tatili kamuoyunda günlerdir tartışılmıştı. Öz'ün bu tatil masrafı Ağaoğlu tarafından ödendiğine dair faturalar ortaya çıkmıştı. İşte bunun üzerine Aktaş ve beraberindeki avukatlar Ağaoğlu'ndan Dubai tatilini Öz'ün ödediğine dair belge istemiş ancak alamamışlardı.

Akşam