Ayrı dillerden konuşuyoruz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Temmuz 2011 Güncelleme 11 Temmuz 2011, 00:00
Ayrı dillerden konuşuyoruz

İÇİNDEKİLER

Eşini çok seven bir kadınım. Ama o beni hiç beğenmiyor! Dinlediğim müzikten bile hoşlanmıyor. Fikirlerimi beğenmiyor. Beni rencide ediyor. Kırılıyorum. Onun için entellektüel olmaya çalışıyorum ama olmuyor. Onunla ayrı dillerden konuşuyoruz. Ne o beni anlıyor ne ben onu. Bir tek yatakta anlaşıyoruz o kadar! Böyle ne yapacağız? (Sinem)

CEVAP
Nerede anlaşıyorsan orada mutlu olacaksın o zaman! Kendini yetiştir ve geliştir. Ama zevklerinden ve hobilerinden asla ödün verme!Zaten her konuda birbiriyle uyum içinde olan bir evlilik yok ki! Bu yüzden kafanı çok da takma! Kocanı sevdiğini ve aşık olduğunu söylüyorsan, kafanda mutlu olmaya çalış. Hayat üzülecek kadar uzun değil.

BİR MACERA YAŞADIM
Jale Hanım, itiraf etmeliyim ki size yazmayı hiç düşünmüyordum ama şimdi nedense yazmak istedim. Ben tatil dönüşü uçakta yanıma oturan genç bir çocuktan çok etkilendim. Yolda sohbet ettik. Havaalanından çıkıp bir otele gittik. Ona orada bunun son olduğunu belirtmiştim. Çünkü ben evliyim. Bir macera aramamıştım ama oldu işte. Benim bir düzenim var bunu yıkmak istemiyorum ama nasıl bulduysa o şimdi evimin etrafından ayrılmıyor. Telaşlanıyorum! Rumuz: Hata

CEVAP
Arzularına yenik düşmeyecektin! Bu büyük hatayı yapıp, nasıl düzenine geri dönmeyi düşündüğüne de ayrıca inanamıyorum. Macera aramadığını söylüyorsun ama bunu yaşadığın da çok açık ortada! Benim sana tavsiyem biraz sivri olabilir ama, bu saatten sonra herkes seni affetse bile, senin kendini affetmemen gerekir. Üzgünüm. Umarım kader sana yardım eder!

KUZENİYLE ALDATTIM
Ablacığım, ben sevgilimin kuzeniyle aşk yaşıyorum ve sevgilime bunu nasıl söylerim bilmiyorum. Sevgilim çok iyi biri ama cinsel yönden hiç mutlu değildim.
Bir ilişkide bunun önemini sonradan öğrendim. Sonra nasıl oldu bilmiyorum ama kendimi birden kuzeninin kollarında buldum. İstediğim bu değildi. Şimdi vicdanımla, arzularım arasında bocalayıp duruyorum. Ne olur yardım et! Ben galiba aşık oluyorum. Rumuz: Veda


CEVAP
Kötü olmuş! Yani sevgilini aldatman, üstelik kuzeniyle. Ne diyeğim? Eğer kararlarını verdiysen bu işi uzatmanın da kimseye bir faydası yok. Ama şundan da eminim ki, terk ettiğin sevgilini arayacaksın. Çünkü içinde sürekli vicdan sorunu yaşayacaksın ve bu seni geriye sürükleyecek. Mutlu olamayacaksın. Bu yüzden ikisinden de uzaklaşmak en doğrusu diye düşünüyorum. Yine de sen bilirsin.


Jale UZ