Asım usta'yı takdimimdir

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Asım usta'yı takdimimdir
Öğrendiğim kadarıyla Asım Usta 1960 yılında ilk olarak mezbahada çalışmaya başladı. 5 yıl çalıştıktan sonra kendi işini kurdu ve bağırsak alım satım işine başladı. Bu işi de yaklaşık 10 yıl kadar sürdürdü ve sonunda seyyar olarak kokoreç satmaya başlayarak şu anki kariyerinin temellerini çok mütevazı bir şekilde attı. 1975 yılında Kokoreççi Asım Usta olarak İzmir'de isim yapmayı başardı, daha sonra kendi işletmesini açarak bu günkü haklı ününe ve kariyerine ulaştı. - Kaç yılında başladın tam olarak... - 1960 yılında, 3 tekerlekli arabayla başladım... - Giderek büyüdün öyle mi? - Evet imalat ve satış işine kadar büyüttüm işi. - Nereye kadar büyüdü ki? - Almanya'ya Fransa'ya bile yolluyoruz da gizli gizli. - Neden gizli neden yasaklamaya kalkıyorlar kokoreçi? - Hijyen olmadığını düşünüyorlar... - Hijyen mi peki? - Uzun uzadıya emek verip uğraşıp temizlenirse hiç mesele kalmaz. O yüzden bizim kokoreçimiz problem yaratmaz.

İŞTE KOKOREÇ SORUNSALI
Hayatını kokoreç üretimi ve satışına bağlamış olan pek çok esnaf var. Onlarla yaptığım konuşmalarda ortaya çıkan en büyük sorunları şöyle anlatıyorlar: "Savaş Bey. AB'ye uyum sürecinin en önemli kulvarlarından biri gıda güvenliği. Art arda yayınlanan yönetmelikler var. Bunlardan bazıları da bizi ilgilendiriyor. 30 Mart 2005 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandığından beri de rüyalarımıza giriyor kararlar. Restoranda satılan kokoreçte sorun yok ama aynı kokoreç paket halinde başka bir yere gidecekse üzerinde etiket bilgilerinin olması ve soğuk zincirin kırılmaması gerekiyor.