Türk lirası devrimi

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yerli futbolcuların sözleşmeleri 30 gün içinde TL’ye çevrilecek. Kararnamedeki “Yerleşik kişiler” ifadesi ise yabancı oyuncuların durumunu tartışmaya açtı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2018 Güncelleme 15 Eylül 2018, 02:01
Türk lirası devrimi

İÇİNDEKİLER

Futbolda Türk Lirası devrimi... Önceki gün yürürlüğe giren 'Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda' değişiklik uyarınca Türkiye'de yerleşik kişilerin, kendi arasındaki döviz üzreniden yaptığı ticaret, hizmet ve iş sözleşmelerinin 30 gün içinde TL olarak değiştirilmesi zorunluluğu getirlimişti. Bunun üzerine birçok yerli futbolcu ile sözleşmelerini Euro ve Dolar bazında yapan Süper Lig kulüpleri, mevcut anlaşmaları 30 gün içinde Türk Lirası'na çevirmek için düğmeye bastı.

​KULÜPLER BİRLİĞİ TOPLANIYOR...
Kulüpler Birliği Vakfı, futbolcularla yapılan sözleşmelerin TL'ye çevirlmesi için 26 Eylül'de bir araya gelecek. Kulüpler kararnamede yer alan "Türkiye'de yaşayan yerleşik kişiler" kapsamına yabancı oyuncularının girip girmediğine dair araştırma yapacak. Yabancıların da bu kapsama girmesi halinde döviz bazlı sözleşlemer TL'ye çevrilecek. Bunun sonucunda kulüpler önemli bir maddi kazanım elde etmiş olacak.

TEK SES OLDULAR
Önceki gün "Futbolun Süperleri" ödül töreninde bir araya gelen TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, G.Saray Başkanı Mustafa Cengiz, F.Bahçe Başkanı Ali Koç ve Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Türk futbolu için birlik mesajları vermişti.



TÜRK FUTBOLCULARA TL ÖDEYECEĞİZ
Değişen kanun neticesinde TL'ye geçiş yapan ilk kulüp Başakşehir oldu. Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Yeni düzenleme sonrası Türk oyuncularların sözleşmeleri TL'ye çevireceğiz. Bu konuda tüm kulüpleri harekete geçmeye davet ediyoruz" dedi.



YABANCILARI DA DAHİL ETMELİYİZ
Kulüpler Birliği Başkan Vekili ve Kayserispor Başkanı Erol Bedir, yeni kanunla birlikte sadece yerli oyunculara değil yabancı oyunculara da TL üzerinden ödeme yapılması gerektiğini söyledi. Bedir, "Konuyu Kulüpler Birliği'nde görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.