Ve İmparator bıraktı

Son günlerin en çok konuşulan ismi olan Fatih Terim, Milli Takım’ı bıraktı... Federasyon’un, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’e 4 maçlık teklif yapması bekleniyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2017 Güncelleme 27 Temmuz 2017, 00:36
Ve İmparator bıraktı

İÇİNDEKİLER

Türk futbolu dün şok bir gelişme ile sarsıldı... Son günlerin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim görevinden ayrıldı. Dün tecrübeli teknik adamın, Futbol Federasyonu'nun yetkilileri ile Levent'te yaptığı toplantıdan ayrılık kararı çıktı. TFF'den yapılan yazılı açıklamada, "Bir süredir kamuoyunda ve medyada gündem haline getirilmeye çalışılan birtakım futbol dışı konular, Fatih Terim ile Futbol Federasyonu yönetimini yıpratma amacı taşıyan bir hal almıştır. Bir araya gelen taraflar, sürecin bundan sonraki kısmında yolları ayırmanın her iki taraf açısından daha sağlıklı olacağına kanaat getirmiştir. Türk futboluna büyük hizmetler vermiş olan değerli hocamıza teşekkür ederiz" ifadesi kullanıldı.

FUTBOL KAMUOYU 'ŞENOL GÜNEŞ' DİYOR
Özellikle Çeşme'de yaşanan kavganın ardından manşetleri süsleyen Terim'in son gelişmelerin Milli Takım'a zarar vereceğini düşündüğü için böyle bir karar aldığı belirtiliyor. Adeta deprem etkisi yaratan bu gelişmenin ardından gözler, Dünya Kupası'na gitme mücadelesi veren Milli Takım'da yeni hocanın kim olacağına çevrildi. Türk spor kamuoyu ve futbolseverler, Şenol Güneş ismi etrafında birleşmiş durumda.

4 MAÇLIĞINA GEL, BEŞİKTAŞ'TA DEVAM ET
Futbol Federasyonu kulislerinde de Güneş'in isminin ilk sırada yer aldığı öğrenildi. TFF yetkililerinin, 2018 Dünya Kupası Elemeleri'ndeki kalan 4 maç için Şenol Güneş ile anlaşarak, "Milli Takım'ı bu maçlara sen hazırla. Beşiktaş'taki görevine de devam et" önerisini getirmesi bekleniyor. TFF Başkanı Yıldırım Demirören önümüzdeki günlerde Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'la bir araya gelecek.

İŞTE AYRILIĞI HAZIRLAYAN OLAYLAR

1-KAMPTA YAŞANAN PRiM KRiZi
Euro 2016 öncesi çıkan krizde Fatih Terim ve yıldız futbolcular karşı karşıya geldi.

2-EURO 2016'DAKi BAŞARISIZLIK
Büyük umutlarla gittiğimiz turnuvadaki başarısızlığın faturası Terim'e çıkartıldı.

3-UÇAKTA ARDA TURAN OLAYI
Arda Turan'ın gazeteci Bilal Meşe ile yaşadığı kavga Fatih Terim'i çok yıprattı.

4-ÇEŞME'DE YAŞANAN KAVGA
Bir restaurantta yaşanan kavga ve ortaya atılan iddialar Terim için yolun sonu oldu.