50 milyon dolarlık yumruk

Efsane boksör Muhammed Ali’nin anısına, turnuva düzenlendi. Türk altın yumruk Avni Yıldırım, İngiliz ve Alman rakiplerin yapacağı maçın galibiyle karşılaşacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Temmuz 2017 Güncelleme 11 Temmuz 2017, 00:00
50 milyon dolarlık yumruk

İÇİNDEKİLER

Dünyaca ünlü efsane boksör Muhammed Ali'nin adını taşıyan ve bu yıl ilk kez düzenlenecek olan toplam 50 milyon dolar ödüllü Muhammed Ali Kupası, Monaco'da yapılan görkemli bir gala ile tanıtıldı. Toplam 50 milyon dolar ödülün ortada olacağı ve şampiyonlara "Muhammed Ali Kupası"nın takdim edileceği turnuvada, yarı ağır sıklet için 30 milyon dolar, süper orta sıklet için ise 20 milyon dolarlık bir ödül bütçesi ayrıldı. Süper orta sıklette Dünya Boks Konseyi (WBC) şampiyonluk kemerinin sahibi Türk boksör Avni Yıldırım'ın, İngiliz Chris Eubank Jr. ile Alman Arthur Abraham karşılaşmasının galibiyle eşleşeceği açıklandı.

ŞAMPİYONU YEN, ŞAMPİYON OL
Turnuvanın favorilerinden biri olarak gösterilen Sivaslı Avni Yıldırım "Şampiyonları yenmeden şampiyon olunmaz. Bu turnuvadan da alnımızın akıyla çıkacağız. Bütün varımı yoğumu buna vereceğim. Öncelikle rakibimin Chris olacağını tahmin ediyorum. Eğer maçı Abraham kazanırsa bu kez antrenman metotlarını değiştirerek çalışacağım. Benim adım MR Robot! Her zaman hedefe kitleniyorum. Ringe çıkınca başka bir adam oluyorum. Bu Şampiyonlar Ligi'nden kahraman olarak çıkmak istiyorum" dedi.


İngiliz Chris Eubank Jr. maçın favorisi olarak gösteriliyor. Ama Yıldırım'ın karşısında zor anlar yaşayacak.