Derbilerin efendisi

Fenerbahçe, ezeli rakiplerine karşı üstünlük kurarken bu maçlarda kalesinde tek bir gol bile görmedi... Advocaat maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Adil olmak gerekirse G.Saray bizden daha iyiydi" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2017 Güncelleme 24 Nisan 2017, 01:44
Derbilerin efendisi

İÇİNDEKİLER

BU sezon Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı çıktığı 4 derbide 3 galibiyet alan Fenerbahçe sadece Beşiktaş ile sahasında 0-0 berabere kaldı. Sarılacivertliler bu 4 derbidede gol dahi yemedi. Ligin ilk 5 sırasında yer alan takımlardan sadece Medipol Başakşehir'e deplasmanda kaybeden Fenerbahçe, Trabzonspor'u da deplasmanda yenmişti. Fenerbahçe deplasmanda yenildiği Başakşehir'i Kadıköy'de 1-0 mağlup etti. Sarı-lacivertliler büyük maçlarda bir başka oynuyor. İngiliz devi Manchester United'ı deviren Kanarya, Feyenoord'u da iki maçta yenmeyi başarmıştı. Fenerbahçe'nin dev maçlarda gösterdiği performans taraftarını da mutlu ediyor.

TARAFTARIMIZI MAÇLARA BEKLİYORUZ
Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Adil davranmak zorundayım, Galatasaray bizden daha iyiydi ve maçın büyük bir bölümünde oyuna hakim olan taraftı. Bizim taraftarımıza ihtiyacımız var. Taraftarımızı artık maçlarımıza bekliyoruz. Bize destek versinler" diye konuştu.

İSTATİSTİKLERDE ASLAN EZDİ
Galatasaray derbide yüzde 68 topla oynadı. Fenerbahçe'de ise bu rakam yüzde 32 idi. Toplam şutta ise 20'ye 7 Galatatasaray üstündü. G.Saray, 459 başarılı pas yaparken Fenerbahçe 163'te kaldı. Aslan'ın 26 ortasına Kanarya 6 ortayla cevap verebildi.



GELDİK GÖRDÜK YENDİK
Fenerbahçe'nin resmi twitter hesabı Galatasaray'ı 1-0 yendikleri maçtan sonra dikkat çekici paylaşımlarda bulundu.




SON FOTO JOSEF'İN GOLÜ
Sosyal medya hesabından takım otobüsüyle Arena'ya geldikleri görüntüyü kullanarak "Geldik" yazan Kanarya, stadyum içerisinden paylaşılan bir fotoğrafa "Gördük", Josef'in maçı kazandıran golünün görseline de "Yendik" mesajını yazdı.

HOLLANDALILAR FENA KAPIŞTI!
Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbide Hollandalılar kapıştı. İlk yarıda Podolski'ye yapılan faul sonrası oyun durdu. Sonrasında Mehmet Topal ile Podolski tartışırken araya Robin Van Persie ve Wesley Sneijder girdi. İki futbolcu kısa süreli tartışma yaşadı.



DERBİDE GOL ATMAK GÜZELDİR
F.Bahçe'nin galibiyet golünü kaydeden Josef,"Gol atmak her zaman güzeldir ve bu golü Türkiye'ninen büyük derbisinde atıyorsanız ayrıca güzeldir" diye konuştu.

MELO: HIRS VE AZİM OLMASI LAZIM
G.Saray'ın eski futbolcusu Melo, derbi sonrası sosyal medya hesabından,"Yenebiliriz veya yenilebiliriz ama hırs ve azim olması lazım. Formanın hakkını vermek lazım" dedi.