Şampiyon Fenerbahçe

Yazarlarımız iplerin Fener’e geçtiğini savunurken, “Tecrübeleriyle hedefe yakınlar” görüşünde birleşti. Beşiktaş'ın psikolojik bir kriz yaşadığını öne süren yazarlarımız, "Kartal gerilimi kaldıramıyor. Final yolculuğuna sadece eşlik ederler" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2016 Güncelleme 06 Nisan 2016, 01:46
Şampiyon Fenerbahçe

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki yarış her geçen gün biraz daha kızışıyor. Ligin 27. haftasında F.Bahçe'nin Osmanlıspor önünde elde ettiği beraberlik ve Beşiktaş'ın Kasımpaşa karşısında aldığı yenilgiden sonra oluşan puan tablosunda Beşiktaş 63 puanla lider durumda. 2. sırada 60 puanla yer alan Fenerbahçe'nin ise 1 maçı eksik. Kanarya Galatasaray'la oynayacağı erteleme maçını kazanırsa Beşiktaş'ı yakalayacak. Hatta aynı puanla ligi bitirdikleri takdirde ikili averajı iyi olduğu için de şampiyon olacak. Takvim yazarlarına "Hangi takımın yarışta daha şanslı olduğu sorusunu yönelttik. Yazarlarımızın çoğunluğu ağız birliği etmişçesine Fenerbahçe'yi favori olarak gösterirken iplerin Sarı-Lacivertli takımın eline geçtiğinde birleşti.

BEŞİKTAŞ STAT YÜZÜNDEN MOTİVE OLAMIYOR
TAKVİM yazarlarının tamamına yakını Fenerbahçe'yi şampiyon ilan ederken Pereira'yı da eleştirmeden edemedi. Portekizli hocayı rağmen Kanarya'nın tecrübesiyle hedefe varacağını öne süren yazarlarımız Beşiktaş'ın stres içinde olduğunu vurgulayarak yönetimi eleştirdi. Beşiktaş'ın stat işiyle uğraşmaktan maçlara motive olamadığını savunan Takvim yazarları Kartal'ın dezavantajlı duruma düştüğünü ifade etti.

HAKKI YALÇIN: Fenerbahçe Vitor Pereiara'ya rağmen sezon sonunda şampiyon olur. Güç dengesi ve inanç yüzdesi Fenerbahçe'den yana. Beşiktaş bu yarışta final yolculuğuna sadece eşlik edecektir.

İLKER YAĞCIOĞLU: İbre F.Bahçe'ye döndü. Konya ve G.Saray maçlarını kazanırsa ipi göğüsleyen taraf F.Bahçe olur. F.Bahçe şampiyonlukta bir hayli ümitlendi. Bu psikolojik doping F.Bahçe'nin lehine olacaktır.

OKTAY DERELİOĞLU: Kadrodaki defansif ve ofansif özellikler Beşiktaş'ta daha üstün. Ama Beşiktaş'ın şampiyonluk krizini yönetme sorunu var. Bu nedenle psikolojik kriz yaşayan Beşiktaş dezavantajlı durumda.

LEVENT TÜZEMEN: Beşiktaş Kasımpaşa'ya yenilerek çok büyük bir fırsatı elinden kaçırdı. Şampiyonluk direksiyonunda artık Fenerbahçe var. Maçlarını kazandıklarında şampiyon olurlar. Bu nedenle favori Fenerbahçe.

GÜRCAN BİLGİÇ: Fenerbahçe ipleri eline aldı. İkili averajda da üstün ve ligin gizli lideri. Kimsenin puan kaybını beklemek zorunda değil. Bu gerilimi kaldıracak tecrübeli bir kadroya sahipler. Çok ağır basıyorlar.

HAYRİ ÜLGEN: Beşiktaş bu yarışta hala şanslı. Ancak yönetim Arena'nın açılışını bu kadar düşünmemeli. Beşiktaş'ın Fenerbahçe'den çok daha iyi bir kadroya sahip olduğuna inananlardanım.

TAYFUN ER: Beşiktaş'ta olmayan Volkan ve Kjaer, Fenerbahçe'de olmayan ise Gomez ve Sosa. Normal şartlar altında Beşiktaş daha iyi takım. Eğer Şenol Güneş sakin olabilirse favori Beşiktaş.