Tehlike çanları çalıyor!

Beşiktaş, Mersin ve G.Antepspor tehlikeyi yakından hisseden kulüpler... Trabzon da Kafkas'a olan tazminat nedeniyle tehlikeyle karşı karşıya kaldı... Bursa UEFA lisansı için sıkıntılı. Başakşehir de şike soruşturmasına takıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mayıs 2015 Güncelleme 13 Mayıs 2015, 04:24
Tehlike çanları çalıyor!

İÇİNDEKİLER

Büyük tehlike kapıda... TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in "3 Temmuz sürecinden daha tehlikeli bir süreç bizi bekliyor. O da mali kriterler. Bazı kulüplerimizin UEFA lisansı tehlikede. UEFA çarşamba günü kararını verecek" açıklaması korku yarattı. Demirören'in ima ettiği UEFA lisansı alamayabilecek kulüplerin Beşiktaş, Gaziantep ve Mersin olduğu ortaya çıktı. Son yıllardaki mali sıkıntılar nedeniyle UEFA ile yapılandırma anlaşması imzalayan Beşiktaş'ın UEFA'nın istediği bu belgeyi bu akşama kadar gönderememesi halinde Avrupa kupalarına gidememe ihtimali bulunuyor. Beşiktaş Gökhan'dan dolayı Rubin kulübüne olan 900 bin euroluk bonservis bedelinin taksidini 31 Mart 2015 tarihinden sonra ödemesi sıkıntıya yol açtı.

GAZİANTEPSPOR BAŞVURUYU GECİKTİRDİ
FIFA tarafından iki dönem transfer yasağına çarptırılan Mersin İdman Yurdu'nun UEFA kulüp lisans kriterleri konusundaki eksiklerini giderememesi halinde lisans alamayacağı ifade edildi. Gaziantepspor'a ise zamanında başvuru yapmamaması nedeniyle 2015 - 2016 sezonu için UEFA kulüp lisansı verilmeyeceği gelen bilgiler arasında.

TRABZONSPOR'UN DA BAŞI BELADA
Trabzonspor'un Kafkas'a olan tazminat ödemesi konusunda UEFA'nın tespit ettiği eksikliğin giderilmesi konusunda yasal ve idari çalışmasını sürdürdüğü ve tehlikeden kurtulmaya çalıştığı ifade edildi. Bursaspor'un da UEFA lisansı konusunda sıkıntı yaşayabileceği öğrenildi.

PLATİNİ MALİ DİSİPLİNDEN ÖDÜN VERMİYOR
UEFA Başkanı Platini mali kriterler konusunda çok hassas davranıyor. Bazı kulüpler mali kriterleri yerine getiremediği için UEFA lisansı alamama durumuyla karşı karşıya kaldı. Bu kulüpler arasında başı çeken Beşiktaş, Rubin Kazan'a Gökhan'ın transfer taksidini geç ödediği için suçlanıyor. Gaziantep, Mersin, Trabzon, Bursa ve Başakşehir de diken üzerinde.

TÜM GÖZLER UEFA MERKEZİNE ÇEVRİLDİ
Mali
kiriterlerini yerine getiremeyen Türk takımları zorda. UEFA'nın bugün önemli kararlar verebileceği öğrenildi. Bu arada UEFA kupalarına katılma ihtimali yüksek olan İstanbul Başakşehir'in bu hakkı elde ederse 2011 şike sürecinden dolayı UEFA'nın radarına takılabilir.