300 milyon dolarlık maç!

Tarihin en pahalı boks organizasyonu olan Mayweather ve Pacquiao maçının, reklam, sponsor ve tribün gelirlerinin 300 milyon doları aşacağı ortaya çıktı. Zenginler, 150 bin dolarlık 100 koltuk için sıraya girdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2015 Güncelleme 25 Nisan 2015, 00:59
300 milyon dolarlık maç!

İÇİNDEKİLER

Boks dünyasının iki dev ismi Floyd Mayweather ve Manny Pacquiao'nun 2 Mayıs'taki maçı, zengin boksseverleri heyecanlandırdı. Biletler, dün sa- tışa sunuldu. Ancak Özellikle 100 özel koltuğa, 150 bin dolardan 400 talipli çıktı. Ringi en yakın mesafeden gören koltuklar için büyük savaş var. Maçın yapılacağı 16 bin 500 kişilik Las Vegas MGM Grand'ın sadece bilet satış gelirinin 60 milyon doların üzerinde olacağı belirtildi. Sadece bin koltuğun halk tarafından alınacağına da dikkat çekildi. Geri kalan biletlerin, sponsorlara, kumarhane müşterileri ve promosyona gideceği ifade edildi. En çok kazananlar listesinde zirvede bulunan Floyd Mayweather ile Filipinli boksör Manny Pacquiao'nun karşılaşacağı müsabakanın 300 milyon dolarlık dev bir organizasyon olacağı da ortaya çıktı. Reklam gelirleri, sponsorlar ve bahislerin sonucu organizasyonun gelirinin dünya boks tarihinin en pahalı maçı olacağı kesinleşti. Maçı kazanan boksörün 39 milyon dolar alacak olması da, ilginç detaylardan biri olarak gösterildi.

AHMET DÖVDÜ, HAYATI DEĞİŞTİ
1996 Atlanta Olimpiyatları'nda Türk asıllı Bulgar boksör Ahmet Sabri, Amerikalı rakibi Floyd Mayweather'ı feci şekilde dövdü. Uluslararası menajerler şaşkına döndü ve Ahmet'e milyon dolarlık tekliflerde bulundu. Ancak Türk boksör, bu teklifleri kibarca reddetti. Ahmet'e yaptıkları teklifin daha düşüğünü Mayweather'ı yapıldı. Kaşları patlamış olan Mayweather, teklifi hiç düşünmeden kabul etti. O andan sonra Ahmet ve Floyd Mayweather'ın hayatı, farklı bir şekilde değişti. Mayweather o günden sonra hiçbir maçta yenilmedi. Mayweather'in 300 milyon dolar serveti oldu. Bizim Ahmet ise, Bulgaristan'da 435 dolarlık emekli maaşı ile geçinme derdine düştü.