Aslan topu TFF'ye attı!

Akreditasyonu olmayan korumaların TT Arena'ya girmesi krize yol açtı. Bu kişileri G.Saray'ın Stat Müdürü Mustafa Turgun'un aldığı iddia edildi. G.Saray açıklama yapıp "Milli maçlarda statların giriş çıkışları, güvenliği, akreditasyon sistemi icra sorumlulukları tamamen TFF'ye aittir" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Kasım 2014 Güncelleme 19 Kasım 2014, 01:12
Aslan topu TFF’ye attı!

İÇİNDEKİLER

Türk Telekom Arena'da pazar gecesi oynanan Türkiye-Kazakistan milli maçı sonrasında çıkan olayların ardından dün Galatasaray Kulübü'nden bir açıklama geldi. Açıklamada milli maçların oynanacağı karşılaşmalarda stadyumların tüm giriş çıkışları, güvenlikleri, akreditasyon sistemi, müsabaka operasyon icra sorumluluklarının TFF'ye ait olduğu, belirtildi. Yapılan açıklama şu şekilde: Pazar günü stadımızda oynanan milli maç sırasında ve sonrasında meydana gelen olaylara ilişkin basında kulübümüz profesyonelleri ile ilgili bir takım iddialar yer almaktadır. Bilinmesi gerekir ki, milli maçların oynanacağı karşılaşmalarda stadyumların tüm giriş, çıkışları, güvenlikleri, akreditasyon sistemi, dağıtımı, kontrolleri, müsabaka operasyon icra sorumlulukları ve yetkileri Futbol Federasyonu'nundur.

SİSTEMİ BARINDIRAN TEK ODA DİREKTÖRE AİTTİR!
Süreç boyunca mutlak yetkililer TFF görevlileridir. Yaşanan olaylar sonrası söz konusu milli futbolcu, emniyet yetkilileri ve TFF görevlileri ile birlikte, CCTV sistemi de bulunan odada tespit yapmışlardır. Giriş katında bu sistemi barındıran tek oda Stadyum Direktörü'ne aittir. Gerekli işlemlerin yapılması için denetimi zaten kendilerine ait olan söz konusu oda TFF görevlileri ve Emniyet yetkilileri tarafından kullanılmıştır

YENi KANUN GEREKLi!
Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, milli maç sonrası yaşanan olaylar için "Acil çözümlere, gerekirse kanuni değişikliklere ihtiyacımız var" dedi. Gümüşdağ, "Volkan'a yapılanlar tasvip edilemez. Ama olaylara tepkisiz kalmalıydı" diye konuştu.

GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR
F.Bahçe Kulübü'nün güvenlik görevlileri ile foto muhabirleri arasında yaşanan olaylar hafızalara kazınırken, Galatasaray "Tüm sorumluluk ve yetki TFF'ye aittir" açıklamasını yaptı.