Cimbom'dan TFF'ye 5 soru

PFDK, Drogba ve Eboue'ye ceza vermedi ama Sarı-Kırmızılı yönetim dün TFF'ye bir dilekçe gönderdi... "Drogba ve Eboue PFDK'ya sevkedildi mi. Edildiyse niye edildi. Bize niye bilgi verilmedi?" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2013 Güncelleme 11 Aralık 2013, 01:23
Cimbom’dan TFF’ye 5 soru

İÇİNDEKİLER

Galatasaray ile TFF arasındaki Mandela gerilimi giderek artıyor. PFDK dün yaptığı toplantıda Eboue ve Drogba'nın giydiği Mandela tişörtü konusunda herhangi bir açıklama yapmazken, ceza vermeye gerek görmedi. Ancak Sarı-Kırmızılı yönetim TFF'ye bir dilekçe yazdı. Dilekçede "Drogba ve Eboue'nin PFDK'ya sevk edildikleri hakkında basında çok sayıda haber ve yayın yer almıştır. 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkında Kanun ile TFF Statüsünün 12. maddesi uyarınca tarafımıza yazılı bilgi verilmesini talep eder, aksi halde her türlü hukuki yola tarafımızca başvurulacağını bildiririz" denip 5 sorunun cevabı istendi:

1- Oyuncularımız Didier Drogba ve Eboue hakkında herhangi bir disiplin sevk işlemi yapılmış mıdır?
2- Eğer disiplin sevk işlemi yapılmış ise gerekçeleri ve yasal dayanakları nelerdir? Bugüne kadar maç sonunda giyilen tişörtler hakkında her hangi bir işlem yapılmış mıdır?

GÖREVLİ YETKİLİLERİ AÇIKLAYIN
3- Eğer disiplin işlemi yapılmış ise tarafımıza herhangi bir yasal bildirim veya tebligatta bulunmaksızın bu işlemi hukuka aykırı olarak medya ile paylaşan Futbol Federasyonunuz görevli yetkilileri kimlerdir? Açıklayınız...

BAKAN DAHİ GÖRÜŞ BİLDİRDİ
4- Eğer işlem yapılmamış ise ortada bir disiplin sevk işlemi olmamasına rağmen medyadaki haberler ile Federasyonunuzun bir ilgisi var mıdır?
5- Sayın Spor Bakanı'nın dahi müdahil olduğu böylesine bir olayda neden açıklama yapılmamıştır?

MANDELA BENİM EFSANEM
DİDİER Drogba, UEFA'nın Mandela'yı unutmadığını ve böyle bir efsaneye karşı tüm dünyanın saygı gösterdiğini söyledi. Fildişili yıldız, "Mandela benim efsanem. Son maçtan sonra yaşananlar hiç hoş değil. Ama Federasyondan hala bir açıklama gelmedi" dedi.

DOĞAN: AVRUPALI'YI GÖRDÜNÜZ!
SEDAT Doğan, Mandela tişörtü nedeniyle yaşananlara en iyi cevabı UEFA'nın verdiğini söyledi. Doğan, "UEFA bütün maçlar öncesi Dünya seni asla unutmayacak Mandela" yazılı bir pankart hazırlatıldığını belirterek, "Tüm dünya Mandela'ya saygı gösterirken Türkiye'de yaşananlar ortada" dedi.