Fener Avrupa'nın zirvesinde

Çek ekibi Viktoria Plzen'i deplasmanda 1-0 yenerek UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale çok yaklaşan Fenerbahçe, 6 galibiyetle genelde, 4 galibiyetle de bu ligin deplasmanda en çok kazanan takımı olmayı başardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mart 2013 Güncelleme 09 Mart 2013, 01:11
Fener Avrupa’nın zirvesinde

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'ni kasıp kavuruyor. Top 16 turundaki ilk maçta Çek temsilcisi Viktoria Plzen'i deplasmanda 1-0 yenerek büyük bir avantaj yakalayan Fenerbahçe, bu ligin hem genelde hem de deplasmanda en çok kazanan takımı durumunda. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı 10 maçın 6'sını kazanırken deplasmanda oynadığı 5 karşılaşmada yenilmedi. 4 galibiyet bir beraberlik aldı.

PLZEN'İ DE GERİDE BIRAKTILAR
F.Bahçe, 6 galibiyetle UEFA Avrupa Ligi'nde en çok kazananlar listesinde Plzen'le beraber ilk sırayı paylaştı. Maç kazanma oranlarındaysa Fenerbahçe, 8 maçta 4 galibiyet alan Plzen'in önünde bulunuyor.

ÖN ELEME TURLARI DAHİL DEĞİL
Bu istatistikler UEFA Avrupa Ligi'nde ön eleme turunda oynanan maçlar hesaba katılmadığında ortaya çıkıyor. F.Bahçe Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda maçlar oynamıştı.

UEFA'DA 12 GOLÜN 9'UNU YABANCI OYUNCULAR ATTI
Avrupa deneyimi yüksek yabancıları kadrosunda bulunduran Fenerbahçe, bu oyuncuların performansından fazlasıyla yararlandı. Viktoria Plzen'e atılan golle birlikte UEFA Avrupa Ligi'nde attığı gol sayısını 12'ye çıkaran Fenerbahçe'de gollerin 9'u yabancı oyunculardan gelirken, en çok gol atan isim 3 golle Cristian Baroni oldu. Yerli oyunculardan Caner, Bekir ve Egemen de Sarı-Lacivertli ekibe 1'er golle katkı veren isimler oldular.

EVLERİNDE İLK YENİLGİYİ FENER'DEN ALDILAR
Fenerbahçe için göze çarpan bir istatistik daha var. Sarı-Lacivertli ekip, gruplar da dahil olmak üzere UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaştığı her takıma kendi sahalarındaki ilk yenilgiyi tattıran takım oldu. Fenerbahçe, Viktoria Plzen, M.Gladbach, AEL Limassol ve Marsilya'yı deplasmanda mağlup ederken bu takımlar ilk iç saha yenilgilerini tatmış oldular. Fenerbahçe bu dış saha maçlarında sadece Mönchengladbach'tan gol yedi.

PLZENLİ FUTBOLCULAR VAZGEÇMEDİLER!
Fenerbahçe'ye karşı kötü oynadıklarını kabul eden Plzen'li futbolcular çek medyasına "İstanbul'da ilk golü atarsak Türkler'e sürpriz yapabiliriz" ifadesini kullandılar.

BEKİR TEBRİKLERİ KABUL ETTİ!
Plzen karşısında savunmada neredeyse hatasız bir futbol ortaya koyan Bekir İrtegün'e takım arkadaşları tebrik etti. Bekir derbi maç sonrasında ise eleştirilmişti.

TARAFTARA TEŞEKKÜR MESAJI
Fenerbahçe yönetimi resmi sitede bir açıklama yaparak Viktoria Plzen maçında takımlarını 90 dakika destekleyen taraftarlara teşekkür etti.

WEBO: KARİYERİMİN EN GÜZEL GÜNLERİ
Kamerun'da yayın yapan Liberation gazetesine konuşan Webo, "Beşiktaş'a gidecektim Fener oldu. Kariyerimin en güzel günlerini yaşıyorum" dedi.