Ayaklar yine kirlendi

Savcılığın soruşturması sonrası aralarında Lazio kaptanı Mauri'nin de bulunduğu 19 kişi tutuklandı. İtalyan Milli Takım kampını basan polis, Criscito'yu da gözaltına aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2012 Güncelleme 29 Mayıs 2012, 02:08
Ayaklar yine kirlendi

İÇİNDEKİLER

İtalya birkez daha şike depremiyle sarsıldı... Cremona Savcılığı'nın başlattığı soruşturma sonrasında aralarında şampiyon Juventus'un teknik direktörü Antonio Conte, Lazio kaptanı Stefano Mauri, Genoa'lı Giuseppe Sculli, Zenit'li Domenico Criscito ve Padova'lı Omar Milanetto'nun da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. 30 kişi hakkında ise tutuklama kararı çıktı.

MACAR ÇETE VE SİNGAPUR ÜZERİNDEN ŞİKE!
Sabah saatlerinde başlatılan operasyonda İtalyan Milli Takımı kampına baskın yapan polis, Criscito'nun odasında arama yaptı ve yıldız futbolcuyu gözaltına aldı. Aynı şekilde tutuklanan Juventus Teknik Direktörü Conte'nin de ofisinde arama yapıldı. Cremona Başsavcısı Di Martino, "Maçlara müdahele eden Macar bir çete söz konusu. Bari-Sampdoria, Lazio-Lecce ve Lazio-Genoa maçları inceleniyor" dedi. Conte'nin Siena'yı çalıştırırken şikeye karıştığı iddia edilirken, Macar çetenin Singapur'da bulunan bir bahis şebekesi aracılığıyla maçlardan haksız kazanç sağladığı belirtiliyor.

JUVENTUS, SERIE-B'YE DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ
Yapılan bu operasyon akıllara 2006 yılını getirdi... Temiz Ayaklar adı verilen operasyonda kulüp, çete ve hakem üçgeninde yaşanan skandallar gün yüzüne çıkarılmıştı. İki şampiyonluğu elinden alınan Juventus bir alt lige düşürülmüş, Fiorentina ve Lazio da sezona eksi puanla başlamıştı.

MAURİ YÜZÜNÜ GİZLEDİ
Polis tarafından sorgulanmak üzere gözaltına alınan Lazio'nun kaptanı Stefano Mauri bindirildiği araçta yüzünü gazetecilerden gizlemeye çalıştı. Cremona Savcılığı'nın operasyonu sonrasında yıldız futbolcunun evinde de arama yapıldı.

MİLLİ TAKIM KAMPINA BASKIN!
İtalyan güvenlik güçleri Euro 2012'ye hazırlanan İtalya'nın kampına baskın yaptı. Zenit formasını giyen Crisicto gözaltına alındı.