İnönü'de uzun hava

Ligde 13 puanda kalan Siyah-Beyazlılar, kupada da şoka girmek üzereydi... 100. dakikada Guti ile ilk golü bulan Kartal'da Schuster, belki de kellesini kurtardı ...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ekim 2010 Güncelleme 29 Ekim 2010, 04:47
İnönü’de uzun hava

İÇİNDEKİLER

Ligde aldığı kötü sonuçlarla taraftarını kahreden Beşiktaş, kupada az kalsın kazaya uğruyordu. İnönü Stadı'na gelen az sayıdaki Beşiktaş taraftarı da takımından kolay bir galibiyet bekliyordu. Ancak, Kartal, Mersin BŞB.'yi uzatmalarda 3-0 yenebildi. Hem de ilk gol 100. dakikada geldi. Nurullah Sağlam'ın Mersin Büyükşehir Belediyesi ilk dakikadan itibaren sahada adeta savaştı. Futbolcular sahada basmadık yer bırakmadı.

TARAFTAR BEĞENMEDİ
Ancak, 85. dakikada Hasan Üçüncü'nün oyandan atılması ve aradaki güç farkıyla maça ağırlığını koyan Beşiktaş, 100. dakikada İspanyol yıldızı Guti'nin golüyle perdeyi açtı. 102 113'te ise Bobo'nun golleri maçın skorunu belirledi. Siyah- Beyazlı taraftarlar takımlarının gruplara kalmasına rağmen oyundan memnun değildi. Futbolcular ve teknik heyet zaman zaman yuhalandı.

YUSUF ŞİMŞEK İLK KEZ
Beşiktaş'ın hocası Schuster dün İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Ernst ve Nihat gibi as oyuncularını dinlendirse de sahaya genç bir ekiple değil, 29 yaş ortalamasıyla çıktı. Rüştü (37), Yusuf (35), Guti (34) ve Fatih Tekke (33) Mersin ekibi karşısında forma bulurken, Fatih, Siyah-Beyazlı formayla ilk kez bir resmi maçta 11'de yer aldı. Yusuf da 10 Nisan 2010'daki Trabzon maçından bu yana ilk kez resmi maçta sahaya çıktı. Beşiktaş Teknik Direktörü Schuster, maç sonrası yaptığı açıklamada, "4 maç üst üste kaybedince futbolculara rahat olun desek de üzerlerinde bir baskı vardı. Sakatlar iyileşince daha iyi oluruz" açıklaması yaptı.